KILIÇDAROĞLU SU SÖZÜ VERDİ

GÜNDEM 28.03.2022 00:10:04 0
KILIÇDAROĞLU SU SÖZÜ VERDİ

Antalya’da, Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı ve Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener’le bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İki mahallede yaşanan su sorunu, muz üretimi için hayati önem arz ediyor. CHP iktidarı, muz üreticilerimizin yaşadığı su sorununu çözecek” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen ‘Büyük Örgüt Buluşması'na katıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, düzenlenen toplantı öncesi Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı ve Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener ile bir araya geldi. Muhtarların Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da eşlik etti.

 

“CHP İKTİDARI MUZ ÜRETİCİLERİNİN SU SORUNUNU ÇÖZECEK”

 

Zeytinada ve Güney mahallelerinde yaşanan tarımsal sulama sorununun masaya yatırıldığı özel görüşmede, muhtarlara su sorununu çözme noktasında söz veren Kılçdaroğlu, CHP’nin iktidar olması durumunda Zeytinada ve Güney’de su sorunun kalmayacağını dile getirdi. Hükümetin, her iki mahallede tarımsal üretim yapan muzcuları ve çilekçileri yalnız bıraktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Milletvekillerimizin bu iki mahallemizde görüşme yaptığını çok iyi biliyorum. Burada yaşanan su sorunu, muz ve çilek üretimi için hayati önem arz ediyor. CHP iktidarı, muz üreticilerimizin yaşadığı su sorununu çözecek. Size belediye başkanlarımızın önünde söz veriyorum” dedi.

 

“BAŞKAN BÖCEK İNCELEMEDE BULUNACAK”

 

Su sorununun çözülmesi için alternatif yolların bulunması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e talimat verdi. Önümüzdeki süreçte Gazipaşa’ya gelmesi beklenen Başkan Böcek, Zeytinada ve Güney mahallelerinde incelemede bulunacak.

 

ÖNCE TELEFONLA SONRA YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜLER

 

Yapılan görüşmenin detayları hakkında bilgi veren Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener, “Ben geçtiğimiz hafta içinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayıp yaşadığımız sıkıntı hakkında ön bilgi verdim. Gazipaşa’ya gelip burada inceleme yapmak istiyordu. Antalya’daki programın yoğun olmasından dolayı Gazipaşa’ya gelemedi. Görüşmemizi Antalya’da yapmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı. 

 

“SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”

 

Muhtar Şener, “Gölet projesi, Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesini aşıyor. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek de söyledi. Muhittin başkanımız, konu hakkında gerekli çalışmalarını yapmış. Zeytinada ve Güney’e başka noktalardan su getirebilir miyiz, ne kadar maliyeti olur? Bu sorulara cevap aramış. 150 milyon liralık bir maliyet çıkmış. Başkanımızın ilerleyen süreçte Gazipaşa’ya gelmesi bekleniyor.  Zeytinada ve Güney mahallelerinde inceleme yapacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.