Tarih: 26.03.2022 00:15

“DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Facebook Twitter Linked-in

Artan enflasyonla birlikte pazar alışverişini yapamayacak duruma gelen halk, pazardan eli boş dönüyor. Hayat pahalılığından dert yanan Hikmet Tunç isimli vatandaş, “Alışveriş yapma imkanımız sıfır noktasına geldi ve dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

 

Küresel ekonomide yaşanan dalgalanmanın en çok sarstığı ülkelerin başında gelen Türkiye, kırılgan ekonomik yapısıyla iç ve dış politikada yaşanan gelişmelerden çok etkileniyor. Ülkemizde, ekonomik krizle birlikte gelen hayat pahalılığı, kendini en çok sofralarda gösteriyor. Artan enflasyonla birlikte pazar alışverişini yapamayacak duruma gelen halk, pazardan eli boş dönüyor. Pazar tezgahlarında yerini alan sebze ve meyvelerin fiyatları vatandaşların cebini yakarken, esnaf da müşteri bulamamaktan dert yanıyor.

 

“ELİM BOŞ DÖNÜYORUM”

 

Gazipaşa Fuar Alanı’nda kurulan cuma pazarına alış veriş yapmaya gelen Hikmet Tunç isimli vatandaş, hayat pahalılığından dert yandı. Pazardan eli boş döndüğünü söyleyen Tunç, “Yiyemiyoruz. Kiloyu bırak taneyle alıyoruz. Şuan domates 15 lira, marul 10 lira, biber 15 lira. Ben, 100 lira ile geliyorum elim boş dönüyorum. Alışveriş yapma imkanımız sıfır noktasına geldi ve dayanacak gücümüz kalmadı. Daha önce pazara girdiğimiz zaman 50 lira ile mutfağımızın ihtiyacını az da olsa karşılıyorduk. Şuan 200-300 lira bile yetmediği oluyor. Her şey çok pahalı” dedi.

 

“ESNAF ARKADAŞLARA KIZMIYORUM”

 

Pazar tezgahlarındaki pahalılığın, esnaflardan kaynaklanmadığını belirten Tunç, “Esnaf arkadaşlara kızmıyorum. Çünkü, çiftçinin hali perişan. Bundan bir yıl önce 100 liralık bir gübre, bugün olmuş bin lira. Bende tarım ile uğraşan bir çiftçiyim. Sulama yaparken elektrik kullanıyoruz. 60 lira olan faturalarımız, şuan çıktı 300 liraya. Yönetimimizden çok acil çözüm bekliyoruz, artık bizleri görsün istiyoruz. Şuan üretim can çekişiyor desem yerinde bir cümle kurmuş olurum. Konuşacak o kadar şey var ki. Herkesin poşetinde meyveler, sebzeler taneyle. Vay halimize” diyerek, içinde bulunduğumuz duruma tepki gösterdi.

 

“ESNAF DA DERT YANDI”

 

Ülkemizde akaryakıta, gıda ürünlerine, enerji faturalarına kısaca A’dan Z’ye tüm ürünlere gelen zamların, hem esnafı hem de vatandaşı zor durumda bıraktığını belirten pazarcı esnafları, halkın alım gücünün düştüğünü dile getirdi. Artan maliyetlerle birlikte her ürünün pahalandığına dikkat çeken esnaflar, halkın ve kendilerinin zor durumda olduğunu dile getirdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —