Tarih: 25.03.2022 01:54

ÜRETİCİ KABUSU YAŞADI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’nın kırsal mahallelerinde önceki gün etkili olan dolu ve kar yağışı, üreticileri olumsuz etkiledi. Üreticiyi zamansız yakalayan dolu ve kar, Göçük Mahallesi’nde bazı seralarda tahribata neden oldu.

 

Mart ayının sonuna doğru yaklaşırken soğuk havalar, tüm yurtta olduğu gibi Gazipaşa’da da etkisini göstermeye devam ediyor. Sıcaklığın mevsim normallerinin altında olduğu Gazipaşa’da, kırsal mahalleler kara teslim oldu. Çarşamba günü öğle saatlerinde başlayan kar ve dolu yağışı, hem çiftçileri hem de vatandaşları olumsuz yönde etkiledi.

 

GÖÇÜK’TE SERALAR ÇÖKTÜ

 

Üreticiyi zamansız yakalayan dolu ve kar, Göçük Mahallesi’nde seralarda tahribata neden oldu. Mahalleye bağlı Alan ve Teknecik mevkilerinde karın ağırlığını taşıyamayan bazı seraların çatısı çöktü. Yaşanan olayda seralarda maddi hasar meydana gelirken, muz ağaçları ve meyveleri zarar gördü. Kar ve dolu yağışıyla kabusu yaşayan üreticiler, kendilerine yardım edilmesini bekliyor.

 

5 DÖNÜM SERA, 3 DÖNÜM ÜRÜN ZARAR GÖRDÜ

 

Yaşananların ardından harekete geçen Gazipaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, Göçük Mahallesi’nde hasar tespit çalışmasını tamamladı. Konu hakkında bilgi veren Gazipaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Nazan Durak Özçelik, “Göçük Mahallemizde meydana gelen yağış sonrası teknik personellerimiz ivedi bir şekilde üreticilerimizin zarar tespitlerini yaptı. Ön tespitlerimiz sonucu 4 üreticimizde sera ve ürünlerinde hasar var. Toplamda 5 dönüm tesis hasarı, diğer 2 üreticimizde toplam 3 dönüm ürün zararı mevcut” dedi.

 

Öte yandan Müdür Özçelik, bitkisel üretimde TARSİM Sigorta priminin %50’sinin devlet tarafından ödendiğine dikkat çekti.

 

DOĞAN ÇİFTÇİLERİ ZİYARET ETTİ

 

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, kar ve dolu nedeniyle muz seralarının zarar gördüğü Göçük Mahallesi’ni ziyaret etti. Çiftçilerle bir araya gelen Başkan Doğan, çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yaşanan bu tarz felaketlerin TARSİM’in önemini hatırlattığına dikkat çeken Doğan, “Çarşamba günü Göçük Mahallemizde meydana gelen dolu afetinde seraları zarar gören çiftçilerimizi ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Bir kez daha Tarım Sigortası'nın(TARSİM) önemini üzülerek öğrendik. Bütün çiftçilerimizi TARSİM'den faydalanmaya davet ediyorum. Kar ve doludan seraları ve ürünleri zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —