BU SERGİ YANGINLARA DİKKAT ÇEKTİ

GÜNCEL 25.03.2022 01:44:32 0
BU SERGİ YANGINLARA DİKKAT ÇEKTİ

Gazipaşa Şehit Demet Sezen Kız Anadolu Lisesi, Antalya Valiliği himayesinde sürdürülen Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi kapsamında “Yangın Yeri” isimli fotoğraf sergisi açtı. Serginin açılışına Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt,  Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım, Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş ve veliler katıldı. Serginin açılış kurdelesi; Kaymakam Orhan Altun, Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt ve Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım tarafından kesildi. Açılışın ardından davetliler, fotoğraf sergisini gezdi.

 

“SERGİ BUGÜN DE AÇIK OLACAK”

 

Yaklaşan yangın mevsimi öncesi farkındalık yaratmak için hazırlanan sergi, Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ve İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma ekibinin desteğiyle açıldı. Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirleri tarafından Manavgat yangınında çekilen fotoğrafların sergilendiği fotoğraf sergisi bugün de açık olacak. Sergiyi, veliler ve vatandaşlar da ziyaret edebilecek.

 

ARAZÖZ, ÖĞLECİLER TARAFINDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

Ayrıca okulun bahçesinde açılan sergide, Gazipaşa İlçe Orman Müdürlüğü tarafından orman yangınlarını söndürmek için kullanılan araçların ve teçhizatların tanıtımı yapıldı. Okul önüne gelen arazöz, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Arazözü yakından inceleyen öğrenciler, araca binip, ekiplerden araç hakkında bilgi aldılar.

 

“FOTOĞRAF SERGİSİ BUGÜN DE AÇIK OLACAK”

 

Fotoğraf sergisinin bugün de açık olacağını belirten okul müdürü Yunus Koç, “AHENK Projesi kapsamında okulumuz ve Gazipaşa İlçe Orman Müdürlüğü işbirliğinde “Yangın Yeri” isimli fotoğraf sergisi açtık. Sergimizde, DHA muhabirleri tarafından Manavgat yangınında çekilen fotoğrafların sergileniyor. Bilindiği üzere Gazipaşa, orman yangınları bakımından riskli bir bölgede bulunuyor. Bu vesileyle yangın mevsimi öncesi farkındalık yaratmak istedik. Açacağımız fotoğraf sergimize velilerimiz ve tüm Gazipaşa halkı davetlidir. Ayrıca serginin açılmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.