“AMACIMIZ KADINLARA İSTİHDAM SAĞLAMAK”

GÜNCEL 24.03.2022 12:54:35 0
“AMACIMIZ KADINLARA İSTİHDAM SAĞLAMAK”

Gazetemizi ziyaret eden Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi Başkanı Şükriye Karaben, “Bizim kuruluş amacımız; kadınlara istihdam sağlamak. Sadece maddi anlamda değil, biz kadın arkadaşlarımızla acılarımızı paylaşıp, mutluluklarımızı perçinliyoruz” dedi.

 

Antalya'da İYİ Parti önderliğinde kurulan Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi, çalışmalarına devam ediyor. Antalya ve ilçelerde faaliyetlerini sürdüren Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi Başkanı Şükriye Karaben ve yardımcıları, İYİ Parti Gazipaşa İlçe Kadın Politikaları Başkanı Meral Karabulut’la birlikte Gazipaşa Manşet Gazetesi’ni ziyaret etti. Burada Manşet Gazetesi ortağı Geylani Topaloğlu tarafından karşılanan heyet, kooperatif hakkında bilgi verdi.

 

“ACILARIMIZI PAYLAŞIP, MUTLULUKLARIMIZI PERÇİNLİYORUZ”

 

Kooperatifin, Meral Akşener’in önderliğinde, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanık Ömeroğlu’nun koordinatörlüğünde kurulduğunu belirten Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi Başkanı Şükriye Karaben, “Kooperatifimiz,  Antalya’da kurulalı sekiz ay gibi bir süre oldu. Öncelikle kuruluş amacımızı söyleyeyim; kadınlara istihdam sağlamak, sadece maddi anlamda da değil, biz kadın arkadaşlarımızla acılarımızı paylaşıp, mutluluklarımızı perçinliyoruz. Tek amacımız maddiyat değil” dedi.

 

“KADINLARIMIZI AYAĞA KALDIRMAK İSTEDİK”

 

Manavgat yangını sonrası bölgeyi yeninden kalkındırmak için sahada olduklarını söyleyen Karaben, “Ekmek, aş noktasında zaten belediyelerimizin vereceği katkıyı biliyorduk. Biz ne kadar alfa bir şehir gözüksek de aslında muhafazakar bir toplumuz. Giydiğimiz şalvarlarımız, giydiğimiz desenlerimiz hepsi belli niteliktedir. Özellikle kara günde allı giymeyiz, desenleri bile seçerek giyeriz. Manavgat’ta kadınlarımızı ayağa kaldırmak istedik. Çünkü kadın ayağa kalkarsa aile ayağa kalkar, aile ayağa kalkarsa ilçe ve ülke ayağa kalkar” dedi.

 

“ORTAKLARIMIZLA KENDİ ÜRETİMİMİZİ YAPIYORUZ”

 

“Biz aynı zamanda bütün ortaklarımızla kendi üretimimizi yapıyoruz” diyen Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi Başkanı Şükriye Karaben, “Turşumuzdan, reçelimizden, eriştemizden hepsinin üretimlerini tamamladık. Yoğun bir çalışmaydı. Bizde çok güzel emek veren arkadaşlarımız var. Hepsi bir birinden kıymetli ve askerde badi sistemi gibiyiz. Birimiz yorulduğu zaman diğerimiz devreye giriyor. Çok nitelikli insanlarla çalışıyoruz” diye konuştu. 

 

“KOOPERATİFİN PROJELERİNİ ANLATTI”

 

Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi’nin yaşayan bir kooperatif olduğunu belirten Karaben, “Hem üretiyoruz, hem de üretim dışında sosyal projelere çok önem veriyoruz. Projelerimizde bahsetmek gerekirse; yürüyen projemiz olan, on beş günde bir üniversite gençlerimize çorba dağıtıyoruz. Biz onun dışında Türkiye’de bir ilk, yetiştirme yurdunda ve sevgi yurdunda büyüyen çocuklarımız için, yüz kadın çalıştı bu organizasyonda. Kimisi düğmelerini dikti, kimisi örgüsünü ördü. 0-6 yaş patikler, yelekler ve şöyle bir not yazılacak. “O gün için belki anneleriniz yanınızda yoktu ama gönüllü anneleriniz sizinleydi, yalnız değildiniz.” 18 yaşında yurttan çıkarken o notlar teslim edilecek. Akabinde kitaplar okudukça yaşarız dedik. Elimizde kalan, şuan depoda tozlanmış Türk ve dünya klasiklerini, test kitaplarını, hikaye kitaplarını hepsini topladık. İhtiyacı olana ulaştırdık.

 

ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA PİKNİK DÜZENLEYECEĞİZ

 

Tabi sosyal medyanın burada çok faydasını görüyoruz. Biz proje yaptığımız zaman tüm Türkiye dahil oluyor. Bir tohum ektiğinde aslında sen fark etmeden çok büyüyor. Gelecek dönemde çok da keşfedilmemiş bir devlet okulunda engelli 300 tane çocuğumuz var. Biz onlarla iki defa öğle yemeğimizi paylaştık. Şimdi mayıs ayında Dünya Engelliler Günü’nde piknik düzenleyeceğiz. Bütün Antalya’yı davet ediyor, sizde gelin diyoruz. Sadece siyasi arkadaşlarımıza rozeti çıkarın gelin diyoruz. Onun dışında cezaevinde yaşayan çocuklarımız için oyuncak kampanyasının temellerini attık” ifadelerini kullandı.

 

“BU KOOPERATİF 19 İLÇENİN KOOPERATİFİ”

 

İlçe ziyaretlerinin nedeni hakkında bilgi veren Karaben, “biz network sistemi kurmaya çalışıyoruz. Bizim bir kooperatifimiz var. Kurucuları biz olabiliriz ama bu partimizin kooperatifi. Dolayısıyla 19 ilçenin kooperatifi bu kooperatif. Biz bunu buraya nasıl adapte edebiliriz? Network sistemiyle nasıl tek yürek olabiliriz? Hem maddi anlamda hem de manevi anlamda kazanç. Malum seçim yaklaşıyor, biz buradaki kadın arkadaşlarımız için ne yapabiliriz? Onlardan ne alabiliriz? Biraz paylaşmaya, hasbıhal etmeye geldik” dedi.

 

“KIZ ÇOCUKLARI BİZİM İÇİN HEDEF KİTLE”

 

“İhtiyacı olan herkese yardım ediyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Karaben, “Biz bir babaya da, bir anneye de yardım ediyoruz. Ama kız çocukları bizim için hedef kitle. Sebebi şu; son dönemde ülkemizde artan kadına yönelik şiddet var. Erkeği doğuran bir varlıktan, kadından bahsediyoruz. Erkeği yetiştiriyor, erkeği büyütüyor ama günün sonunda bir erkekten şiddet görüyor. O zaman bu dengede bir sıkıntı var. Biz özellikle kız çocuklarımızı olması gerektiği gibi eğitimli, donanımlı, bilgili, özgürlüklerin bilincinde ama özgürlükle saçmalığı karıştırmayan, yine Türk kadını olmanın bilgisini bilen kız çocukları yetiştirirsek mutlu bir kadın, mutlu bir anne demektir. Mutlu anne, mutlu aile demektir. Eğer aile mutlu olursa da Türkiye mutlu olacaktır” dedi.

 

Gazetemize yapılan ziyaretin ardından ilçede bazı temaslarda bulunan Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi Başkanı Şükriye Karaben ve beraberindeki heyet, Gazipaşa’daki kadın kooperatiflerini ziyaret etti. İlçede kadın esnafları da ziyaret eden Karaben, İYİ Parti İlçe Teşkilatı’nda İYİ Partili kadınlarla bir araya geldi.