ZEYTİNİME DOKUNMA!

GÜNCEL 22.03.2022 13:12:09 0
ZEYTİNİME DOKUNMA!

21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde zeytin ağaçlarının önemine vurgu yapan Gazipaşa Hepimizin Platformu, 'Zeytinin ölüm fermanı' olarak nitelendirilen yönetmelik değişikliğinden vazgeçilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

AK Parti hükümetinin Zeytin Yasası'nı işlevsiz kılacak yönetmelik değişikliğine yönelik tepkiler devam ediyor. Gazipaşa Hepimizin Platformu, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda zeytin ağaçlarının önemine dikkat çekti. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Gazipaşa’da bir zeytin bahçesinde toplanan platform üyeleri, 1 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle zeytinliklerin maden projelerine açılması kararına tepki gösterdi. Zeytin ağaçlarının üzerine “Hayır” yazılı pankartlar asan platform üyeleri, hep bir ağızdan, “Zeytinimize kıymayın, hayır! Hayır! Hayır!” diye bağırdı.

 

“ZEYTİN AĞAÇLARIMIZIN KIYIMINA HAYIR DİYORUZ”

 

'Zeytinin ölüm fermanı' olarak nitelendirilen yönetmelik değişikliğinden vazgeçilmesi gerektiğine dikkat çeken Gazipaşa Hepimizin Platformu Üyesi Hikmet Özkaya, “Gazipaşa Hepimizin Platformu olarak, 21 Mart Ağaç ve Orman Bayramı’nda ülkemizde maden ocakları, mermer ocakları gibi bir çok nedenlerle kesilmekte, yakılmakta, yok edilmekte olan zeytin ağaçlarımızın kıyımına hayır diyoruz. Zeytin ağaçlarımız diyor ki; “Bize kıymayın, çünkü biz yoklukta da kıtlıkta da sizin kurtarıcınız olacağız.” Zeytin, yüz yıllardır insanoğluna bu mesajı veriyor. Hayatımız ve geleceğimiz için zeytinliklerimiz maden ve enerji sermayedarlarına kurban edilmesin” dedi.

 

 ANADOLU’MUZU ZEYTİNSİZ BIRAKMAYALIM

 

Türkiye’nin, zeytinin anavatanı olduğunu belirten Özkaya, “Zeytin, binlerce yıllık bir üretim ve inanç kültürünün en önemli ürünüdür. Bizler, zeytinliklerin tahribatına yol açacak bu yönetmelikte kamu yararı göremiyoruz. Anadolu’nun binlerce yıldır bağrında beslediği zeytinlerimize dokunmayalım. Anadolu’muzu zeytinsiz bırakmayalım” şeklinde konuştu.