Tarih: 21.03.2022 12:51

GAZİPAŞA BUZ TUTTU

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa, mart ayında dondurucu soğukla mücadele ediyor. Kırsal kesimlerde sıfırın altında 6 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, vatandaşları ve çiftçileri olumsuz yönde etkiledi.

 

Mart ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde Gazipaşa’da soğuk hava etkisini sürdürürken, kırsal kesim ve yaylalar, kar yağışının ardından yeniden beyaza büründü. Hava sıcaklığının -5, -6 derecelere düştüğü kırsal kesimler ise adeta buz tuttu. Çaylar ve dereler üzerinde buzlar oluştu. Bazı bölgelerde ise buz sarkıtları meydana geldi.

 

ÜRETİCİLER DON NÖBETİ TUTTU

 

Soğuk hava Gazipaşa’daki üreticileri de olumsuz etkiledi. 'Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır' atasözünü yaşayan Gazipaşalı çiftçiler, yetkililerin zirai don uyarısı yapmasının ardından ürünlerinin olumsuz etkilenmemesi için örtü altı üretim alanlarında soba yaktı. Bazı çiftçiler ise, sobaların yetersiz kalacağını düşünerek, ürünlerinin üzerlerini gündüz saatlerinden itibaren gazete ile örttü.

 

SOĞUKLAR DAVAM EDECEK

 

Son 10 gündür etkisini sürdüren soğukların, önümüzdeki günlerde de kendini göstermesi bekleniyor. Gazipaşa’da bugün havanın parçalı bulutlu gündüz 13 derece, gece ise 4 derece olması bekleniyor. Yarın, yağış beklenen ilçemizde sıcaklığın gündüz 13, gece 5 derece olacağı tahmin ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —