BAĞLAMAYI EN İYİ ÇALMAK İÇİN YARIŞTILAR

BAĞLAMAYI EN İYİ ÇALMAK İÇİN YARIŞTILAR

Gazipaşa Korubaşı Özel Kültürevi tarafından düzenlenen bağlama çalma yarışması büyük ilgi gördü. Gazipaşa’da ilk defa düzenlenen “Bağlama Çalma Yarışması” müzikseverleri bir araya getirdi. Korubaşı Özel Kültürevi tarafından dün saat 13.00’te düzenlenen yarışmaya, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selçuk Özdemir, Tarım ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şubesi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Kültürevi’nin kurucusu Hikmet Özkaya’nın ve ardından Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın konuşmasıyla başladı.

 

“GURUR DUYUYORUM”

 

Yapılan etkinlikte konuşma yapan Gazipaşa Korubaşı Özel Kültürevi Kurucusu Hikmet Özkaya, “Bu etkinliğimizle, gençlerimizin kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak, geliştirmek ve yeni Neşet Ertaş’lar, yeni Musa Eroğlu’lar çıkarmak amacıyla böyle bir yarışma başlattık. Gazipaşa’da ilk defa böyle bir organizasyonun burada gerçekleşmesinden dolayı kendimle ve mahallemle gurur duyuyorum.

 

“KÜLTÜRÜMÜZ BİZİ BİRLEŞTİRECEK”

 

Kültürümüzdür bizi birleştirecek olan. Biz, o yüzden türkülerimizle, masallarımızla, ninnilerimizle bir bütünü oluşturmak durumundayız. O nedenle bu Kültürevini açtım. Kültürevi ve müze şekline geldi. Aynı zamanda yılda bir defa bir sanat etkinliği yapmak istiyoruz. Kimi zaman şiir, kimi zaman kitap ve imza günleri ile resim çalışmaları yapacağız. Kültürümüzü genç kuşaklara daha hızlı aktarabilme çabasındayız. Bu etkinliğime katılım sağlayarak bizi yalnız bırakmayan bütün herkese ve Manşet Gazetesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

“EĞLENCE VE HEYECAN AYNI ANDA YAŞANDI”

 

14 yarışmacının katıldığı “Bağlama Çalma Yarışması’nda”, yarışmacılar birinci olabilmek için tüm hünerlerini sergiledi. Katılımcıların büyük beğenisiyle izlenen program, vatandaşlar tarafından tam not aldı. Eğlence ve heyecanın aynı anda yaşandığı yarışmada, Hüseyin Sert birinci, Emre Oğuz ikinci, Ahmet Kaya ise üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi. “Bağlama Çalma Yarışması”,  yarışmaya katılan müzisyenlere katılım belgesi verilmesiyle son buldu.