Tarih: 19.03.2022 14:27

ŞANLI ZAFERİMİZ 107 YAŞINDA

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, Gaziler, Şehit aileleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gazipaşa Kaymakamlığı çelenginin sunulmasının ardından, Belediye Başkanlığı ve şehit aileleri çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte günün anlam ve önemini bildiren konuşmayı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Onur Erdoğan yaptı. İlçe sakinlerinden Şükrü Kıvrak, kendi yazmış olduğu şiiri okumasıyla program sona erdi.

 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından, Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde Gazipaşa Merkez Anadolu lisesi tarafından hazırlanan anma programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemini belirten, Merkez Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Halil Deniz Öncel’in konuşmasıyla devam etti.  Çeşitli şiirlerin okunmasıyla birlikte, okul öğrencilerinin hazırladığı “18 Mart Çanakkale Geçilmez” adlı dramatizasyon sergilendi. Katılımcılar tarafından heyecan ve büyük beğeniyle izlenilen gösterinin ardından, ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından ödülleri verildi.

 

ŞEHİT KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

 

Program sonunda Gazi ve Şehit aileleriyle oturan protokol üyeleri, Beyobası Karakısık Mezarlığı’nda Şehit Ahmet Şen’in ve Korubaşı Canavarcık Mezarlığı’nda Şehit Süleyman Gür’ün kabirlerini ziyaret ederek dua ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —