ARICILAR İSTİŞARE YAPTI

GÜNCEL 19.03.2022 14:26:19 0
ARICILAR İSTİŞARE YAPTI

Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği (AYBİR) Başkanı Yücel Turan, Gazipaşa’da Gazipaşalı arı yetiştiricileri ile bir araya geldi. Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazipaşa Temsilcisi Fatih Oktan’ın ev sahipliğinde Coşkun Kafe’de yapılan toplantıya, Gazipaşa ve Alanya Tarım Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri ve Gazipaşalı arıcılar katıldı. Dün saat 10.00’da yapılan toplantıda arıcıların sorunları ve istekleri konuşuldu. Toplantıda ayrıca, bal ve polen üretiminin arttırılması konusunda arıcıların izleyeceği yol hakkında bilgiler verildi.

 

ŞEKER SORUNU GİDERİLECEK

 

Toplantıda konuşan Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazipaşa Temsilcisi Fatih Oktan, Gazipaşalı arıcıların yaşadığı şeker sorununun çözüleceğini dile getirdi. Şeker bulmakta zorluk çeken üreticilere müjdeli bir haber veren Oktan, “Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği’ne önümüzdeki günlerde şeker sevkiyatı yapılacak. Bu gelişmeyle birlikte üyelerimizin şeker sorunu giderilmiş olacak” dedi.

 

“BAL VE POLEN ÜRETİMİNİ ARTTIRMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Turan, her zaman arıcıların yanında olduklarını belirterek, “Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımız. Biz sorunlarımızı çözmek için her zaman yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yaptığımız girişimler sonucunda şeker sorununu çözeceğiz. Gazipaşa’da ve Antalya’da bal ve polen üretimini arttırmak için birlikte çalışacağız. Üretimi arttırırken kalitemizden de ödün vermeyeceğiz. Kaliteli üretimle halkımıza hizmet vereceğiz” diye konuştu.

 

ARICILAR SATIŞ OFİSİ İSTİYOR

 

Yapılan konuşmaların ardından arıcıların talepleri dinlendi. Toplantıya katılan AYBİR Başkanı Yücel Turan’dan Gazipaşa’ya malzeme ve bal satış ofisi açılmasını talep eden Gazipaşalı arıcılar, malzeme fiyatlarının pahalılığından dert yandı. Malzeme ve bal satış ofisinin Gazipaşa’da açılması durumunda bu işten para kazanan esnafların olumsuz yönde etkileneceğini belirten Turan, “Gazipaşa’da bu işten ekmek yiyen esnaflar var. Ofisi açtığımız zaman bu esnaflarımız olumsuz etkilenir” dedi. Bunun üzerine söz alan arıcılar, malzeme ve bal satış ofisinde satılan ürünlerin, Gazipaşa’da daha pahalıya satıldığını söyledi. Turan, “O zaman bu konuyu ciddi anlamda bir düşünelim. Gereklilik arz ediyorsa Gazipaşa’ya malzeme ve bal satış ofisi açalım” dedi.

 

KONAKLAMA BELGESİNİ ALIN

 

Gazipaşalı arıcılar, kış aylarında Gazipaşa’ya dışarıdan çok fazla arıcı geldiğini, arıların ve kovanların bu durumdan olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Konu hakkında söz alan Gazipaşa ve Alanya Tarım Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, “Konaklama belgesi arıcılar için çok önemli bir husus. Kovanlarınızı koyduğunuz yer için konaklama belgesi alın. Konaklama belgesi bulunan arıcıların, belgesi olmayanlara göre avantajları var. Mesela konaklama belgesi bulunan bir arıcının, kovan koyduğu noktaya başka bir arıcı kovan koyamaz. Arada an az 150 metre mesafe olması lazım. Bize böyle bir durum için şikayet geldiği zaman, biz ilk olarak konaklama belgesine bakıyoruz. Konaklama belgesi olan vatandaşımızı koruyoruz” dediler.

 

Öte yandan toplantıda konuşan Gazipaşa ve Alanya Tarım Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, arıcıların karşılaştığı her sorunda Tarım Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerine bilgi verilmesini istedi.