Tarih: 17.03.2022 13:09

FIRINCILARDAN RAMAZAN PİDESİ TALEBİ

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da faaliyet gösteren fırıncılar, 2022 yılında 260 gram Ramazan pidesinin 5 liradan satılması için Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na talepte bulundu.

 

Bu sene 2 Nisan’da başlayacak olan Ramazan ayı için geri sayım başladı. İslam alemi için özel bir yere sahip olan bu ayda bir klasik haline gelen Ramazan pidesi sofralarda yerini alacak. Ramazan ayına sayılı günler kala, iftar sofralarının baş tacı olan Ramazan pidesinin fiyatı merak konusu oldu. Son zamanlarda gıda fiyatlarına gelen zamlar, un fiyatlarını da etkilemiş, ekmek başta olmak üzere unlu mamullere zam yapılmıştı. Una gelen zam karşısında maliyetlerini kurtarmak için imza toplayan Gazipaşalı fırıncılar, 2022 yılında 260 gram Ramazan pidesinin 5 liradan satılması için Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na talepte bulundu. Fırıncıların talebini Antalya’ya ileten Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Antalya’dan gelecek cevaba göre Ramazan pidesinin fiyatını belirleyecek.

 

“GAZİPAŞA’DA HENÜZ NET BİR FİYAT YOK”

 

Konu hakkında gazetemize bilgi veren Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, “Ülkemizde birçok ilde bu yılki Ramazan pidesinin fiyatları belli oldu. Gazipaşa’da ise henüz net bir fiyat yok. Gazipaşa’da faaliyet gösteren fırıncı esnaflarımız, 2022 yılında 260 gram Ramazan pidesinin 5 liradan satılması için imza topladılar. Fırıncılarımız tarafından toplanan imzaları üst birliğimize gönderdik. Fırıncılarımızın talebi kabul edilirse 260 gram pide 5 liradan satılacak. Ancak Antalya’dan henüz bilgi gelmedi” dedi.

 

RAMAZAN PİDESİNİN FİYATI BİRÇOK İLDE NETLEŞTİ

 

Ramazan pidesinin fiyatıyla ilgili ilk açıklama İstanbul’dan geldi. Buna göre İstanbul’da; 330 gram sade pide 6 TL'den, 330 gram yumurtalı ve susamlı pide ise 7,5 TL, 415 gram susamlı yumurtalı pide ise 9 TL'den satılacak. Ankara'da 275 gram pide 3 lira, İzmir'de 250 gram pide 3 lira, Sakarya ve Kocaeli’nde 370 gram pide 4 liradan alıcı bulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —