HAYALLER BEŞ YILDIZLI OTEL GERÇEKLER DÜĞÜN SALONU

GÜNCEL 17.03.2022 13:10:56 0
HAYALLER BEŞ YILDIZLI OTEL GERÇEKLER DÜĞÜN SALONU

Gazipaşa’nın en gözde noktası Selinus Plajı’nda “restoran ve kafe” şeklinde ihale edilen mekanlardan birinin düğün salonuna çevrilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

Gazipaşa’da daha önce görüntü kirliliği oluşturduğu için eleştirilen Selinus Sahili’ndeki kafe ve restoranlar, bu sefer de ihale konusu ile gündeme geldi. Gazipaşa Belediyesi tarafından “restoran ve kafe” şeklinde ihale edilen mekanların birinde, ihaleyi alan organizasyon işletmesi tarafından düğün salonuna çevrilmek üzere hazırlık başlatıldı. Kiraladığı büfenin yanına kanuna aykırı şekilde yapı inşa etmeye başlayan işletme, sahilde yeşil alan olarak ayrılan bölgeye demir direkleri monte etti. Kanunlara göre, söz konusu alanda düğün salonu ruhsatı alma yetkisi bulunmayan işletme ile işletmenin çalışmalarına göz yuman Gazipaşa Belediyesi, vatandaşların tepkisini çekti.

 

“VATANDAŞ KONUYA AÇIKLIK GETİRİLMESİNİ İSTİYOR”

 

2019 yılından bu yana Selinus Sahili’ni turizme açmayı amaçlayan Gazipaşa Belediyesi’nin bu tutumu vatandaşları şaşkına çevirdi. Bitmek bilmeyen 18 uygulamalarının ardından sahile düğün salonu inşa edilmek istenmesi, vatandaşlar arasında “Hayaller beş yıldızlı otel, gerçekler düğün salonu” sözünün söylenmesine neden oldu. Çalışmanın bir an önce durması ve işletmeyle ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını isteyen duyarlı vatandaşlar, belediyeyi göreve davet etti. Selinus Sahili’nde yaşanan süreci kaygı ile takip eden Gazipaşa halkı, yetkililere seslenerek konuya açıklık getirilmesini istedi.

 

Öte yandan vatandaşlar, sahilde işletilen restoran ve kafelerin ihale şartnamesine uygun şekilde çalıştırılmasını, belediyenin denetimlerini şartnameye göre yapmasını talep ediyor.