SAĞLIKÇILAR DERT YANDI

GÜNDEM 15.03.2022 11:31:38 0
SAĞLIKÇILAR DERT YANDI

Gazipaşa Devlet Hastanesi önünde eylem yapıp, iş bırakma kararı alan Genel Sağlık-İş Sendikası’na üye sağlık çalışanları, taleplerinin görmezden gelindiğini, AK Parti hükümetinin sağlıkçıları değersizleştirdiğini dile getirdiler.

 

Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde görev yapan Genel Sağlık-İş Sendikası’na üye sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla dün saat 12.30’da hastane önünde basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlarının sıralandığı basın açıklamasında, sağlık çalışanları tarafından 14, 15 ve 16 Mart tarihlerinde iş bırakma eylemi yapılacağı dile getirildi. Genel Sağlık-İş Sendikası’na üye Uzm. Dr. Hamdullah Sayılan tarafından okunan basın bildirisinde, sağlıkçıların onurlu bir yaşam sürebilmeleri için talep ettikleri iyileştirme çalışmalarının, iktidar tarafından görmezden gelindiğine dikkat çekildi.

 

“PİYASACI ANLAYIŞA KURBAN EDİLİYORUZ”

 

Genel Sağlık-İş Sendikası tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Yıllardır olduğu gibi, sağlık çalışanlarının onurlu bir yaşam sürebilmesi adına dile getirdiği iyileştirme talepleri, AKP iktidarı tarafından, vaatlerde bulunarak oyalama stratejisi uygulanarak, piyasacı anlayışın beklentilerine kurban edilmektedir.

 

“KAMUOYUNU YANILTILIYOR”

 

Bugüne kadar açıklanan ve yapılacağı söylenen iyileştirmelerin, sağlık çalışanlarının talep, beklentilerini karşılamaktan çok uzak ve yıllardır uygulanan 'değersizleştirme' politikalarının paralelinde olduğunu; amacın kamuoyunu yanıltmak, sağlık çalışanlarını kamuoyu ile karşı karşıya getirmek pahasına, sağlık çalışanlarının yükselen tepkisini baskılamak olduğunu biliyoruz.

 

“3 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPILACAK”

 

Sadece kendimiz için değil, içinde yaşadığımız toplum için de dile getirdiğimiz taleplerimizle ilgili, farkındalık yaratmak, taleplerimizin karşılık bulabilmesi ve sağlık emekçilerinin öneminin bir kez daha anlaşılabilmesi için; 14, 15 ve 16 Mart 2022 tarihlerinde; acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak ve diğer hastalara nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecek şekilde, ülke genelinde 3 günlük iş bırakma eylemleri yapılacaktır.

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI DEĞERSİZLEŞTİRİLİYOR”

 

23 Nisan 1920’de TBMM'nin açılmasından 9 gün sonra Sağlık Bakanlığı’nın kurulduğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 4. Başbakanı'nın Dr. Refik Saydam olduğu, 1946’da Dr. Behçet Uz tarafından hayata geçirilen 10 Yıllık Milli Sağlık Planı ile hekimlerin milletvekillerinden 3 kat fazla maaş aldığı günlerden, bugün 'Varsın Gidiyorlarsa Gitsinler' noktasına gelinmiş olması, yıllar içinde siyasi iktidarların, özellikle AKP iktidarının sağlık çalışanlarını ne denli 'değersizleştirdiğinin' en bariz göstergesidir.”