Tarih: 15.03.2022 11:05

ERDOĞAN’A SERT TEPKİ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadın muhtarlarla buluştuğu programda yaptığı konuşmada hekimlere yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” sözleri, İYİ Parti Gazipaşa Kadın Politikalar Başkanı Meral Karabulut’un tepkisini çekti. Gidecek olanın Erdoğan olduğunu söyleyen Karabulut, “Sayın Erdoğan, gitmekte kararlı olduğu için bu sözleri söylemiştir. Çünkü gitmeye niyeti olmayan bu sözleri söylemez. Doktorlar bizim göz bebeğimiz, onları hukuken, madden ve manen desteklemeli ve yanlarında olmalıyız” dedi.

 

Karabulut, “Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Külliye’de kadın muhtarlarla bir araya geldi. Erdoğan, burada muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada yurt dışına giden hekimleri eleştirerek “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz” ifadelerini kullandı. Biz su söylemi kabul etmiyoruz” dedi.

 

“BİZ SANDIKTA KONUŞACAĞIZ”

 

Ülkeyi yönetmek için kendisine yetki veren halkı anlamaz ve duymaz duruma gelen devlet adamlarımız, sonrasında milletimizin kararı ile iyi bir ders alarak gitmişlerdir” diyerek konuşmasını sürdüren Karabulut, “Onurlu bir meslek olan hekimlerimizin durumları ortada, can güvenliğinden, çalışma saatlerine, ellerindeki imkanlar ve aldıkları ücret ile bu pandemide herkes birbirinden kaçarken doktorlarımız canla başla görevlerini yaptılar. Bu yakışıksız söylemi doktorlarımız adına üzülerek duydum ve kendi adıma empati yaptım. Ne diyeceğimi bilemedim. Çünkü diyeceğimiz gün belli. Biz sandıkta konuşacağız” diye konuştu.

 

“DOKTORLARIMIZI SAYGI İLE SELAMLIYORUM”

 

Bu meslek itibarsızlaştırma sözlerinin artık son bulması gerektiğini dile getiren Karabulut, “Takdir ve iyileştirmeler ile ülkemiz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarılmaya çalışılmalıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlatmak istiyorum. 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyen kurucumuzun sözleri her şeyi anlatıyor. Tüm ülkelerde en iyi sağlık işleri, tedavi ve araştırmaları Türk hekimlerimiz yapmaktadır. Doktorlarımızı saygı ile selamlıyor, teşkilatımız adına yanlarında olduğumuzu bildiriyorum. Bu düşüncülerle, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —