CHP ZİLLETE DÜŞTÜ

SİYASET 14.03.2022 13:35:24 0
CHP ZİLLETE DÜŞTÜ

Gazipaşa’da yapılan ‘Adım Adım 2023, İlçe ilçe Anlatma ve Aydınlatma Programı’nda konuşan MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, CHP’nin zillete düştüğünü belirterek, Atatürk ile bağlarını kopardığını iddia etti.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı ile yurt genelinde başlayan 'Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Programı' cuma akşamı saat 19.30’da Gazipaşa’da yapıldı. MHP Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, MYK Üyesi Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, MYK Üyesi Özgür Bayraktar, MYK Üyesi Volkan Dudu, MYK Üyesi Mustafa Aksoy, MYK Üyesi İlknur Fidan, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ülkü Ocakları Gazipaşa ve Alanya ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

 

“HEPİNİZ HOŞ GELDİNİZ ŞEREF VERDİNİZ”

 

Programın açılış konuşmasını yapan MHP Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda 9 bölgede istişare toplantıları düzenlendi. Bu toplantıların devamı niteliğinde 81 ilimizde Adım Adım 2023 İl İl Anadolu temalı toplantı organizasyonları yapıldı. Bugün burada 18 Şubat’ta İzmir’in Bayraklı İlçesinde başlatılan Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları kapsamında, Antalya ilimizde ki ilk toplantıyı ilçemiz Gazipaşa’da yapmaktayız. Toplantımız Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Semih Yalçın Bey’in ifadesiyle Devlet’in bekasına ve Milletin bütünlüğüne dönük bir siyasi seferberlik çağrısı içermektedir.  Böylesine önemli bir toplantının ilçemizde yapılmasının sorumluluğunu taşıyor ve bugün bu salonda bizleri yalnız bırakmayan değerli hemşerilerime de ayriyeten saygılarımı sunuyorum hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.

 

“CHP, CUMHURİYET’İN TEMELİNE DİNAMİT KOYMA ÇABASI İÇERİSİNDEDİR”

 

Terzi’nin ardından kürsüye çıkan MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin vermiş olduğu talimatlarıyla gerçekleştirdiğimiz Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma temalı toplantılarımızın amacı Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kendini güçlü saydığı ilçelerde milletimizle buluşup dertleşmek, zillet ittifakı ve yıkıcı siyasi faaliyetleri hakkında milletimizin bilgilendirilmesini içermektedir. İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma toplantılarımız yalan edebiyatına sarılarak topluma karamsarlık, ümitsizlik aşılama çabalarında olan zillet ittifakına karşı devletin bekasına ve milletin bütünlüğüne dönük bir siyasi seferberlik çağrısı içermektedir. Çünkü CHP, Cumhuriyet’in temeline dinamit koyma çabası içerisindedir, çünkü CHP bölücü terör örgütünün siyasi acentesi ile ortak gelecek inşa etme uğraşındadır. Muhalefet demek Türkiye’ye karşı cephe açmak ayağımıza pranga vurmaya çalışmak demek değildir. Varlığını milletimizin bekasına ve Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne adamış MHP kadroları olarak CHP’nin gerçek yüzünü anlatacak, foyasını meydana çıkaracak, kirli oyunlarını bozarak tezgahlarını dağıtacağız. İyiyle kötüyü, yalanla gerçeği ayırt edecek en iyi hakem yine yüce Türk milletidir. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın ülkemiz ve milletimiz adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

YILDIZ, CHP’YE YÜKLENDİ

 

2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değinen MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, “Lider ülke Türkiye’nin mimarı Türk dünyasının bilge lideri Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla 2021 yılı Aralık ayının ilk haftasında gerçekleştirdiğimiz Adım Adım 2023 İl İl Anadolu temalı toplantı temalı çalıştayımız da Gazipaşalı hemşerilerimizin de katıldığını bildiğimiz katılımcılarımızın istek, talep ve şikayetlerini dinleyerek tüm bunları bir rapor haline getirip Genel Başkanımıza ve TBMM Grup Başkan Vekilimize arz ettik. İlkini 18 Mart 2021 tarihinde yaptığımız toplantıda Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma temalı toplantılarımız kapsamında Gazipaşa ilçemizde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2018 Milletvekili genel seçiminde CHP’nin sandıktan birinci çıktığı 6 il 125 ilçeyi kapsayan toplamda 131 seçim bölgesinde yapılacaktır.

 

2 yıldır ülkemiz ve tüm dünyayı sarsan covid-19 nedeniyle arz-talep, üretim ve tedarik zincirlerinin alt üst olması enerjide ve hammadde de tüm dengeler bozulmuştur. Dünya genelinde çıkartılan küresel güçlerin çıkardığı krizler elbette ülkemizi de etkilemiştir. Küresel ekonomi ve savaşların yaşandığı bu dönemde bütün ülkeler için tehdit ve büyük sorun yaşanmaktadır. Cumhur Başkanlığı Hükümet Sistemi yaşanan tüm sorunların aşılmasında siyasi krizler yaşanmadan hızlı karar alınmasını sağlamıştır. Cumhur İttifakının halk için yaptığı her şeye karşı çıkan CHP’ye inat, Türk milletini CHP konusunda bugün olduğu gibi aydınlatmaya devam edeceğiz. 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı sizin de desteklerinizle tarihi bir zafer getirecektir. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Siz ne kadar burada olmamızı isterseniz o kadar burada olacağız.

 

Biz MHP olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlukları en az sizler kadar yaşayan bilen insanlarız. Elektrikte artan ücret artışlarını, petrolde yaşanan artışları ve gübrede yaşanan artışların hepsini biliyoruz. Bunların hepsini sizler adına Genel Merkezimize rapor ettik, merkezimizde ilgili yerlere bunları ilettiler. Dünya’nın şartları ortada, Bu yaşananların önemli bir bölümü Türkiye’nin dışından kaynaklanan sebeplerle yaşanmaktadır. Hepinize saygılar sunuyorum hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

 

“CHP, ATATÜRK İLE BAĞINI KOPARDI”

 

CHP’nin, Atatürk ile bağını kopardığını iddia eden MYK Üyesi Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, “İlkini 18 Şubat’ta İzmir’in Bayraklı İlçesinde başlatılan Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları kapsamında Antalya’mızın Gazipaşa ilçesinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 2 Kasım 2021 ve 6 Şubat 2022 tarihlerinde yaptığı açıklamalarında en son seçimlerde CHP’nin sandıktan birinci çıktığı 6 il ve 125 ilçeyi kapsamına alan ve 131 seçim bölgesinde bu partinin HDP ile yaptığı ittifakını, Atatürk ile bağını koparışını, zillete nasıl düştüğünü, bölücülere nasıl çok istekli olduğunu ve karanlık yönlerini sizlerle ve CHP’ye oy veren milli insanlarımıza paylaşmamızı emretmiştir. Türk milleti, bu hainlere yol vermeyecek ve ihanete göz yummayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“TERK EDİLMEZ İLKEMİZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLMEKTİR”

 

“Ocağımız sönmedi sönmeyecek. Davamız, ocağımız sönmesin, yerimiz; yurdumuz var olsun davasıdır” diyerek konuşmasına başlayan MYK Üyesi Özgür Bayraktar, “Toplantı sebebimizin amacı, zillet ittifakının bizlere karşı yaptığı iş çevirmeleri, karalama kampanyalarını, yalanı, dolanı sizlerle paylaşmak millet dururken küresel aktörlerin çıkarlarına hizmet eden, iş birlikçilerinin ipliğini pazara çıkarmaktır. Bizim vazgeçilmez sevdamız vatan ve millettir. Terk edilmez ilkemiz Ne mutlu Türküm diyebilmektir” değerlendirmesinde bulundu.

 

“21’İNCİ ASIR TÜRK ASRI OLACAKTIR”

 

Konuşmasında, terör meseli ve darbelere değinen MYK Üyesi Volkan Dudu, “Yıllardır Türkiye’nin başına bela olan ülkemizi hem siyasi hem de askeri alanda yoran terör meselesi artık tamamen bitme noktasına gelmiştir. Cumhur İttifakı sadece yurt içinde değil dışında da kararlı bir etkin, kararlı bir politika ortaya koyarak başı dik haklarını sonuna kadar isteyecek şekilde hareket etmektedir. Cumhuriyet’in temellerini atan anlayış neyse bugün Cumhur İttifakı’nın duruşu da bu yöndedir. Doğu Akdeniz’de uluslararası sularda da hukuku çiğneyen zihniyete dur denilmişse mimarı Cumhur İttifakı’dır. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta tüm dünya masumların ve çocukların ölmesini izlerken Türkiye her iki ülke arasında başarılı bir diplomasi yöneterek Dışişleri Bakanları’nı Antalya’da buluşmaya ikna etmiş, iki ülke arasında olası bir barış durumunun temellerini atmıştır. Bu durum Cumhur İttifakı’nın dış politikada da ortaya koymuş olduğu duruşun örneklerinden bir tanesidir. Türkiye’nin aydınlık geleceği bizleri beklemektedir. Biz inanıyoruz ki 21’inci asır Türk asrı olacaktır” dedi.

 

“ATATÜRK’ÜN KURMUŞ OLDUĞU CHP’DEN ŞUAN HİÇ ESER KALMAMIŞTIR”

 

Atatürk’ün kurduğu CHP ile günümüzdeki CHP’nin birbirinden alakasız olduğunu ileri süren MYK Üyesi Mustafa Aksoy, “CHP’nin yanlış politikalarını burada ne kadar anlatmaya çalışsak da inanın saatler yetmez. Şunu belirtmek isterim ki; Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP’den şuan hiç eser kalmamıştır. Gazipaşa’da 53 mahalleye muhtarlarımız da başta olmak üzere vatandaşlarımıza bu süreci usanmadan, yorulmadan, bıkmadan onları dinleyerekten sonuna kadar anlatmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞLARIN SORULARINI CEVAPLADILAR”

 

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlardan gelen sorulara cevap verildi. Gazipaşalıların yaşadığı önemli iki sıkıntıyı dile getiren bir vatandaş, “Emekli maaşı düşüklüğü nedeniyle özellikle ilçemizde bulunan yaşlı kesimin geçinmesi çok zor. Elektrik faturaları iki katı oldu, ev kiraları ve gıda ürünleri bir o kadar arttı artık buna bir çare bulunması gerekiyor” dedi.

 

Vatandaşın konuşmasının ardından söz alan Ahmet Selim Yurdakul, “Biz ülke olarak elektriğin yüzde 31’ni petrolden, yüzde 28’ini doğalgazdan, yüzde 27’sini kömürden, yüzde 14’ünü de HES’ten elde ediyoruz. Dolayısıyla ülkemizde maalesef petrol ve doğalgaz yok. Bunların hepsini yurtdışından ithal ediyoruz. Yurtdışında da maalesef pandemi nedeniyle ve son iki üç haftadır da Ukrayna / Rusya arasındaki savaş nedeniyle özellikle enerji fiyatlarında artışlar oldu. İnanın doğalgaz 10 katı artış gösterdi. Petrol 40-50 dolarken 130-140 dolara kadar ulaştı. Geçtiğimiz günlerde 104 dolar seviyesine geriledi. Tüm bunlara rağmen KDV’de indirim yapıldı ve peşinden yüzde 18 ile yüzde 25 arasında indirim sağlandı. Emekli maaşlarına gelince Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyiz.” Önemli olan alım gücünü arttırmak. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Bu sorunları çözecek Türkiye’de sadece Cumhur İttifakı’dır” dedi.

 

“GENÇLİK ADINA HİÇBİR ŞEY YAPILMIYOR”

 

Toplantıya katılan ve üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen bir genç, “Öğrenciler geçim sıkıntısı yaşıyor.  Gıda ürünleri ve toplu taşımada ki fiyat artışından ciddi derece etkileniyoruz. Atatürk; “Tek umudum gençliktir” diyor, ama şuan gençlik adına hiçbir şey yapılmıyor” dedi.

 

Öğrencinin sözlerine yanıt veren MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, “Öğrenci adına bir şey yapılmıyor demek yanlış olur. Eski dönemlere bakıldığında sadece birkaç ilde üniversite varken şuan hemen hemen her ilçemizde üniversitemiz mevcut. Tabi ki her alanda olduğu gibi öğrencilerimizin de zorlukları var Türkiye Cumhuriyeti Devleti her bir vatandaşına ve her bir öğrencisine gelene kadar gücü var. Sizin sorunlarınızda ileri ki zamanlarda azalacaktır. Devletimiz tüm sorunlarınızı görüyor ve hesaplamasını yapıyor” diye konuştu.

 

“TARIMDA GİRDİ MALİYETLERİ ARTTI”

 

“Çiftçilikle uğraşmaktayım aldığımız malzemeler şuan önceki fiyata göre 10 katı arttı. Sera malzemeleri olsun gübreler olsun alamayacak hale geldik. Devletimizin bizi görmesini yardım eli uzatmasını istiyoruz” diyen Gazipaşalı çiftçiye cevap veren MYK Üyesi Özgür Bayraktar, “Elektrik parasının ve gübre ile sera malzemelerinin fiyatlarının artış sebebi aynıdır. Bugün Türkiye’de kullanılan bir gübrenin %90’ı ithal gelmektedir ve bunun elde edilmesi için kullanılan hammadde doğalgazdır. Petrol ve doğalgazın bir enerji kaynağı olması yanında tarımsal ürünlerde de kullanıldığını size hatırlatmak istiyorum. Seralarda kullandığımız sera örtülerimiz, sulama için çektiğimiz borularımız ve iplerimize kadar hepsinin hammaddesi petrol. Serbest piyasa koşullarında devlet tarafından denetlenmesi söz konusu değildir. Bunun denetlemesini yapacak olan siz üreticilerimizsiniz. İşletmeleri oradan bir daha ürün almayarak cezalandırabilirsiniz” dedi.

 

“YERLİ İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

 

Bayraktar’ın konuşmasın ardından söz alan MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, “Yerli insansız savaş uçağı için çalışmalarımız sürüyor. Bunun için Avrupa’nın ve Dünya’nın en büyük rüzgar tribünü nü Türkiye’de yaptık. Bir diğer projemiz uzun menzilli füzeler. Artık 10-12 bin menzile ulaşabilen füzeleri yapmak için çalışmalarımızı son hızıyla sürdürüyoruz. Türkiye, askeri ve ekonomik olarak dostuna güven düşmanına korku vermektedir. Ne Amerika, ne Rusya, ne Avrupa, ne de Çin, her şey Türk’e göre Türk tarafından Türk için. Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27