CHP’Lİ KADINLAR SAHAYA İNDİ

GÜNCEL 11.03.2022 14:11:16 0
CHP’Lİ KADINLAR SAHAYA İNDİ

CHP Genel Merkezi tarafından hayata geçirilen Aile Destekleri Sigortası’nı Gazipaşalı kadınlara anlatmak için sahaya inen CHP Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Neşe Bilgili Bakar, “Aile Destekleri Sigortası ile yoksulu yöneten değil, yoksulluğu bitiren olacağız” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Neşe Bilgili Bakar, CHP Genel Merkezi tarafından hayata geçirilen Aile Destekleri Sigortası’nı Gazipaşalı kadınlara anlatıyor. Aile Destekleri Sigortası’nı hakkında bilgi vermek için Ilıca Mahallesi’ni ziyaret eden Bakar ve kadın kolları yöneticileri, Aile Destekleri Sigortası’nın detayları hakkında kadınları bilgilendirerek, broşür dağıttı.

 

“YURTTAŞLARIMIZI DIŞLANMIŞLIKTAN KURTARACAĞIZ”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” şiarıyla hareket edeceklerini belirten CHP Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Neşe Bilgili Bakar, “Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları olarak, Gazipaşa Ilıca Mahallesinde 'Aile Destek Sigortası' tanıtım broşürlerini dağıttık. CHP’nin güçlü sosyal devlet projesinin merkezinde “Aile Destek Sigortası” bulunmaktadır. Aile Destek Sigortası’nın temel hedefi, ülkemizde çağdaş bir sosyal güvenlik sistemi ve sosyal koruma ağı geliştirmektir. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, tüm yurttaşlarımızı her türlü dışlanmışlıktan kurtarmaktır” dedi.

 

YOKSULLUĞU YÖNETEN DEĞİL, YOKSULLUĞU BİTİREN OLACAĞIZ

 

Aile Destek Sigortası ile vatandaşların kimseye muhtaç olmayacağını belirten Bakar, “Aile Destek Sigortası ile yurttaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, bağımsız, özgür ve eşit bireyler olarak yaşamaları sağlanacak; bireyler, aileler ve kadınların aile içindeki konumları güçlenecektir. Aile Destek Sigortası, Türkiye’de güçlü sosyal devletin temelini oluşturacaktır. Aile Destek Sigortası’nın önemini pandemi döneminde daha net gördük. Aile Destek Sigortası kadını güçlendirir, böylece kadınlar çocuğunun ve ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabilir ve kimseye muhtaç olmaz. Eğer bugün Aile Destek Sigortası uygulanıyor olsaydı bu pandemide kesinlikle aileler mağdur olmayacaktı. İktidara geldiğimizde uygulayacağımız Aile Destekleri Sigortası’nı anlatmak  için, kadın kolları olarak çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Yoksulluğu yöneten değil, yoksulluğu bitiren olacağız” şeklinde konuştu.