GELECEĞİN MUCİTLERİ İŞ BAŞINDA

EĞİTİM 10.03.2022 11:52:49 0
GELECEĞİN MUCİTLERİ İŞ BAŞINDA

Gazipaşa Fen Lisesi’nde öğrenim gören ve geleceğin mucitleri olarak gösterilen öğrenciler, kapılarını dün açan Gazipaşa Fen Lisesi Bilim Fuarı’nda projelerini tanıttı.

 

GAZİPAŞA’DA verdiği kaliteli eğitim ve öğretimle öğrencilerini geleceğe hazırlayan Gazipaşa Fen Lisesi, bu yıl ikincisini düzenlediği TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı açtı. Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör’ün ev sahipliğini yaptığı bilim fuarına, Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Kalaycı ve Adem Kaya, Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Gül, Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş katıldı. Birbirinden önemli projelerin tanıtıldığı fuarda; 3D yazıcılar, insansız hava aracı (İHA), yapay zeka çalışmaları, yabancı dil, Alzheimer hastaları için konum bilgisi gönderen ayakkabı başta olmak üzere toplamda 25 proje sergilendi. Çok sayıda öğrenci ve vatandaşın ziyaret ettiği, Gazipaşa Fen Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı, ziyaretçilerinden tam not aldı.

 

“SELÇUK BAYRAKTAR İLE ÖĞRENCİLERİMİZİ BULUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Bilim fuarıyla ilgili gazetemize bilgi veren Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, okulun hedefleri hakkında da konuştu. Okul olarak bilime hizmet etmek ve ülkenin gelişimine katkı sağlamak istediklerini belirten Güngör, “Açıldığı 2017 yılından bu güne kadar, öğrencilerimizin akademik, sosyal ve değerler eğitimi yönünden gelişmesi için milli eğitim bakanlığımız bu konular doğrultusunda faaliyetlerini yapmaktadır. Okulumuzun ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

 

İlk mezunlarımızı geçen yıl verdiğimiz okulumuz, mühendislik, hukuk, tıp, endüstriyellik ve öğretmenlik gibi bir çok bölüme öğrenci göndermiştir. Öğrencilerimizin örnek alması için Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayi anonim şirketi gibi kuruluşlara geziler düzenledik. Baykar mühendisleri ile temas halinde olarak imkanlar ölçüsünde Baykar savunma teknik müdürü Selçuk Bayraktar ile öğrencilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizi TÜBİTAK proje yarışmalarında, bilim olimpiyatlarına yönlendirdik ve yarışmalara katıldık. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda çeşitli alanlarda 25 proje sergiledik. Bu projelerin ve fuarın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma zamanını ayıran fedakarlık yapan kıymetli çalışkan öğrencilerime, her konuda bize tam destek olan değerli velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

“BİLİMİN MERKEZİ ANADOLU’DUR, BİLİMİN MERKEZİ TÜRK MİLLETİDİR”

 

Bilim fuarında öğrenciler tarafından kurulan stantları gezen Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, öğrencileri tebrik etti. Yapılan projelerle milletimizin birçok konuda bilgi sahibi olacağını belirten Kalaycı, “Gelecekteki kuşaklarımız; 'bilimin merkezi Anadolu’dur, bilimin merkezi Türk milletidir' şeklinde bir temayı mutlaka kavrayacaklardır. Amacımız da budur” dedi.

 

Kapılarını dün açan Gazipaşa Fen Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı, bugün de ziyaretçilerini ağırlayacak.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27