KADINLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

GÜNCEL 10.03.2022 11:50:07 0
KADINLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Gazipaşa’da İYİ Parti tarafından düzenlenen Kadınlar Günü programı, yoğun ilgi gördü. Yerel sanatçılar ve Sanatçı Ozan Yağız’ın sahne aldığı programda Gazipaşalı kadınlar doyasıya eğlendi.

 

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığı, İYİ Parti Gazipaşa İlçe Kadın Politikaları Başkanlığı ve İYİ Parti Gazipaşa Gençlik Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan program Gazipaşalı kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştı. ‘Bir iyilik hareketi kadın dayanışması’ sloganıyla düzenlenen program 8 Mart akşamı saat 19.00’da Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Düğün Salonu’nda yapıldı. İYİ Parti Gazipaşa İlçe Kadın Politikaları Başkanı Meral Karabulut’un ev sahipliğinde yapılan programa, İYİ Parti Antalya İl Kadın Politikaları Başkanı Aysel Damatoğlu, İYİ Parti Gazipaşa ilçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve eşi Şerife Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşuna durulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, yapılan konuşmalarla devam etti.

 

“KADINLAR TOPLUMLARDAKİ EN ETKİLİ YÖNLENDİRİCİ”

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İYİ Parti Gazipaşa İlçe Kadın Politikaları Başkanı Meral Karabulut, kadınların önemine değindi. Kadınların toplumlardaki en etkili yönlendirici olduğuna dikkat çeken Karabulut, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gündür. Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu bir unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış İYİ bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda iyi, eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır” dedi.

 

“KADIN OLMADAN BAŞARIYI YAKALAYAMAZ”

 

Kadınların hayatın her alanında etkin şekilde bulunması gerektiğine vurgu yapan Karabulut, “Göktürklerden günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan kadınlar, ülkemizde erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki, istiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz” dedi.

 

“KADIN İSTİHDAMINA DİKKAT ÇEKTİ”

 

Kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Karabulut, “Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası eşitliği ve hakkı şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz. İşte bugün bu sorumluluk ile kadına karşı şiddetle etkin bir mücadele gerçekleştirilmeli, kadın istihdamının önündeki engeller kaldırılmalı ve en önemlisi toplumumuzun huzuru, geleceğimizin teminatı için aile birliğinin güçlenmesi yönünde politikalar yürütülmelidir. Hem kadını, hem erkeği ailenin korunması için seferberliğe davet eden projeler geliştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

“KADIN VARSA DEMOKRASİ VAR”

 

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Kadın Politikaları Başkanı Meral Karabulut, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları kadınlar! Eksik olmayın, gelin yeni Türkiye’nin demokrasi inşasında ortak hareket edelim, daha güçlü bir Türkiye’yi gelecek nesillere hep birlikte emanet edelim.  Daha önce de ifade ettiğim gibi bugün dünya kadınlar günü, dünyanın dört bir tarafında, çocuklarıyla savaşın ortasında kalan veya çeşitle nedenlerle hak hukuk eşitlik ve demokrasi mücadelesi veren kadınları yürekten destekliyor, verdikleri mücadelede zafer diliyoruz. ‘Kadın varsa demokrasi var’ diyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyor saygılarımı sunuyorum.”

 

EĞLENCENİN TADINI ÇIKARDILAR

 

Yapılan konuşmaların ardından kadınlara özel hazırlanan eğlence programına geçildi. Yerel sanatçıların sahne aldığı programda, Sanatçı Ozan Yağız; sevilen parçalarını Gazipaşalı kadınlar için seslendirdi. Gece saatlerine kadar devem eden programda Gazipaşalı kadınlar doyasıya eğelendi.

İYİ Parti Gazipaşa ilçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz ve İYİ Parti Gazipaşa İlçe Kadın Politikaları Başkanı Meral Karabulut, programa katılan herkese teşekkür etti.