Tarih: 08.03.2022 11:09

RUSYA’DAN SEVİNDİREN AÇIKLAMA

Facebook Twitter Linked-in

Ukrayna’ya saldırısı sonucu Batı’nın yaptırımlarıyla mücadele eden Rusya, Gazipaşa çiftçisini yakından ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Rusya Gıda Güvenliği Kurumu, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu, 9 ülke ile sebze ithalatını artırma kararı aldı.

 

Rusya Gıda Güvenliği Kurumu (Rosselkhoznadzor), Gazipaşa çiftçisi ve Gazipaşalı ihracatçıları yakından ilgilendiren önemli bir karar aldı. 24 Şubat’ta Ukrayna topraklarına giren ve o günden buyana Amerika ve Avrupa’nın yaptırımlarıyla mücadelede eden Rusya, Türkiye ile birlikte 9 ülkeden yaptığı sebze ithalatını arttıracağını açıkladı.

 

SEBZE İTHALATINI ARTIRIYORLAR

 

Ukrayna'ya savaş başlatan Rusya birçok ülkeden yaptırımlara maruz bırakılırken, Rusya Gıda Güvenliği Kurumu 9 ülkeden sebze ithalatının artırılacağını açıkladı. Türkiye'den ilave domates, biber, kabak ve patlıcan ithal edileceğine işaret edilen açıklamada, 'İlgili ülkelerin tüm topraklarından, önceki ithalat kısıtlamalarının kaldırılarak sebze ithalatına devam edilmesine karar verilmiştir' ifadeleri kullanıldı.

 

KARAR GAZİPAŞALI ÜRETİCİLERİ SEVİNDİRDİ

 

Rusya Gıda Güvenliği Kurumu tarafından yapılan o açıklama, Gazipaşa çiftçisi ve Gazipaşalı ihracatçıları sevindirdi. Alınan kararın en kısa zamanda hayata geçmesini bekleyen Gazipaşalılar, ilçede üretilen ihraç ürünlerini yeniden Rusya’ya göndermenin hayalini kuruyor.

 

RUSYA EN BÜYÜK PAZARIMIZ

 

Rusya, Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatında en büyük pazarı olmaya devam ediyor. Türkiye geçen yıl toplam 3 milyar 82 milyon dolarlık yaş sebze ve meyve ihracatı gerçekleştirmiş, bunun 1 milyar dolardan fazla kısmını da Rusya'ya yapmıştı. 2021 yılında Rusya'ya yapılan yaş sebze ve meyve ihracatı değerde yüzde 7, miktarda yüzde 10 artmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —