ÇİFTÇİYİ FIRTINA VURDU

GÜNDEM 4.03.2022 10:23:33 0
ÇİFTÇİYİ FIRTINA VURDU

Gazipaşa’nın Muzkent Mahallesi’nde etkili olan fırtına, domates seralarını vurdu. Rusya-Ukrayna savaşı ile para kazanma hayalleri suya düşen üretici, fırtınanın getirdiği yıkımla birlikte ne yapacağını şaşırdı.

 

Gazipaşa’da etkili olan fırtına, üreticinin ekmek teknesi seraları vurdu. Önceki gün akşam saatlerinde etkisini artıran fırtına nedeniyle yaklaşık 20 dönüm kapalı alanın zarar gördüğü kaydedildi.  Girdi maliyetleri altında ezilen çiftçi, seralarının zarar görmesi ile maddi zarara uğrarken, serada bulunan ürünler de fırtınadan nasibini aldı. Yeni sezon öncesi para kazanma hayalleri Rusya-Ukrayna savaşı ile suya düşen üretici, fırtınanın yol açtığı zarar karşısında ne yapacağını şaşırdı.

 

EN ÇOK ZARAR MUZKENT’TE

 

Fırtınanın en çok hissedildiği mahalle ise Muzkent Mahallesi oldu. Muzkent’te üreticilik yapan Ahmet Koç, Ali Şirin ve Fatma Olgun isimli çiftçilerin seralarında fırtına nedeniyle maddi hasar meydana geldi. Seralarında domates bulunan üreticiler, üretimden para kazanamadıklarını, fırtınanın verdiği zarardan dolayı ürünlerin maliyetini dahi kurtaramayacaklarını dile getirdiler. Yetkililerden yardım isteyen üreticiler, hasar tespit çalışmasının yapılmasını bekliyor.

 

ÇELİK ÜRETİCİLERİ ZİYARET ETTİ

 

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, fırtınadan en çok zarar gören Muzkent Mahallesi’ni ziyaret etti. Seralarında zarar oluşan çiftçilerle bir araya gelen Çelik, üreticilere geçmiş olsun dileğini iletti. Gazipaşa’da yaklaşık 20 dönüm alanın fırtınadan etkilendiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Çelik, “Öncelikle çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Burada domates üretimi yapan çiftçilerimizin seraları fırtına nedeniyle zarar gördü. İlçemizde toplam 20 dönüme yakın bir alanda zararımız var. Bizler iyi günde, kötü günde çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca Gazipaşa ile birlikte, Serik, Kumluca ve Aksu’da fırtınadan etkilenen tüm üreticilerimize geçmiş olsun” diye konuştu.