Tarih: 04.03.2022 10:06

“AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Onur Demir, basın üzerinden tartışma yaşadığı AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal’a belediye meclisinde cevap verdi. Uysal’ın kendisine, “Yaşı yetmez, ekonomi bilmez” dediğini söyleyen Demir, “Akıl yaşta değil, baştadır” diyerek Uysal’a cevap verdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Onur Demir ve AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal’ın basın yoluyla tartışması Gazipaşa Belediyesi Şubat Ayı Meclisi’ne sıçradı.  CHP’li Demir, 18 Şubat tarihinde gazetemizde yayımlanan haberde AK Parti hükümetini hedef almış ve yapılan zamların yanlış özelleştirme politikaları yüzünden kaynaklandığını belirtmişti. CHP’li Demir’e cevap veren AK Partili Uysal ise, “Yaşı yetmez, ekonomi bilmez” diyerek Demir’i eleştirmişti.

 

Uysal’ın açıklamalarına meclis toplantısında cevap veren Demir, “Geçen günlerde AK Partili Meclis Üyemiz Mustafa Uysal’ın tarafımıza karşı gazetelerde açıklaması yer aldı. Yaşı yetmez, ekonomi bilmez, tarih bilgisi zayıf sözlerine cevap vermek istiyorum. Kibritini üretemeyen, buğdayını yurt dışından alan bir ülke haline geldik. Kendisi de bu hususu söyledi. 'Devlet, kibritle çikolatayla uğraşmaz' dedi. Ama biz kibritimizi üretmek zorundayız. Buğdayımızı yurt dışından almamamız lazım. Bizim çocukluğumuzda, ülkemiz kendi kendine yeten bir ülkeydi. En azından biz böyle öğrendik. Türkiye kendi kendine yetiyordu. Ne oldu da bu aşamada kendi kendine yetemeyen bir ülke olduk. Kibritimizi, buğdayımızı yurt dışından alıyoruz. Biz buğday üretemeyecek bir ülke miyiz? Dışa bağlılığın ülkemiz için ne kadar zor olduğunu bu günlerde daha çok anlıyoruz.  Eğer ülkemiz kendi kendine yeterse güçlü olacaktır. Bizim atalarımız tam bağımsız Türkiye için mücadele etti. Biz tam bağımsız Türkiye olursak güçlü olacağız. Mustafa Beye şunu da söylemek istiyorum: Akıl yaşta değil, baştadır” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —