‘BENCİLİN BAHÇESİ’ ÇOCUKLARI BEKLİYOR

‘BENCİLİN BAHÇESİ’ ÇOCUKLARI BEKLİYOR

Alanya Belediye Tiyatrosu’nda 10 yıl görev yaptıktan sonra istifa eden ve Gazipaşa'da mesleğini sürdüren Oyuncu Aysel Özdemir, Organizatör Bistin Kahraman Uğuz’la birlikte ilçemizde bir oyunun daha sergilenmesinde öncülük edecek. Gösteri dünyasının önemli ismi İllüzyonist Kerem Eser’i Gazipaşa’ya getirerek tüm dikkatleri üzerlerine çeken ikili, Bencilin Bahçesi isimli çocuk oyununu tiyatroseverlerin beğenisine sunacak. Tiyatro Tempo ekibi tarafından sahnelenecek Bencilin Bahçesi, 9 Mart Çarşamba günü saat 19.30’da Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluşacak. 

 

“TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUM”

 

Gazipaşalı çocukların ilgisini çekecek oyun hakkında bilgi veren Oyuncu Aysel Özdemir, “Tiyatro Tempo ekibinin sahne aldığı Bencilin Bahçesi, çocuklarla yönelik interaktif olarak oynatılan bir oyun. Oyunun karakterlerinden olan dev, bahçesini kimseyle paylaşmak istemez, bahçesine giren çocukları kovar ve onların girmesini engellemek için bir duvar örmeye karar verir. Kış geçer, bahar gelir, her yerde ağaçlar yeşerir, çiçekler açar ama Bencil Dev’in bahçesine bir türlü bahar gelmez. Orada hala kış mevsimi devam etmektedir. Dev bu duruma bir türlü anlam veremez. Fakat bir gün çocukların oyun oynarken duvar köşesinde açılan deliği fark etmesiyle o delikten bahçeye girmeleri, bahçenin de canlanmasına yol açar. Dev, duvarının kırıldığını görünce önce sinirlenir fakat sonradan anlar ki bahçesine bahar çocuklarla birlikte gelmiş. Sonunda Dev, yaptığı duvarı kaldırır, çocukların bahçede özgürce oynamalarına izin verir ve onlarla arkadaş olur. Oyunumuzun hikayesi bu olay örgüsü üzerine kuruludur. Çocuklarımızın ve ailelerimizin keyifle izleyeceği Bencilin Bahçesi’ne tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

 

SOKRATES'İN SON GECESİ 10 MART’TA

 

Öte yandan, Gazipaşa halkını sanata doyurmayı hedefleyen Oyuncu Aysel Özdemir ve Organizatör Bistin Kahraman’ın öncülüğünde sahnelenecek olan bir diğer oyun “Sokrates'in Son Gecesi”, 10 Mart’ta saat 19.30’da Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.