KORONADA YENİ DÖNEM

SAĞLIK 3.03.2022 11:08:56 0
KORONADA YENİ DÖNEM

Koronavirüs Bilim Kurulu, son iki yılda hayatımızı olumsuz yönde etkileyen koronavirüsle ilgili önemli kararlar aldı. Salgında artık aşıyla savaşılacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske ve HES kodu zorunluluğunun kalktığını açıkladı.

 

2020 yılında hayatımıza giren ve koronavirüs salgınından korunmak için kullandığımız cerrahi maskeleri kullanma zorunluluğu ortadan kalktı. Bilim Kurulu, salgınla mücadelede gelinen son nokta ve kısıtlamaları yeniden değerlendirdi. Salgın döneminin yeni yol haritasının belirlendiği toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugün size koronavirüs yasaklarındaki serbestliği sunacağım. Bilim Kurulumuz, koronadaki gelişmeleri gündeme alarak yeni öneri sundu. Şu anda koronanın Türkiye’yi daha az etkilediğini söylemek istiyorum. Salgının biteceğini anladığımızda bazı kısıtlamaları kaldırma kararı aldık” dedi.

 

“AÇIK ALANDA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI”

 

Bakan Koca, “Salgının ciddiyetini kavrayan ilk ülkelerden biri biz olduk. Covid 19 ile mücadelemiz bundan böyle aşıyla verilecek. Bundan sonra açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Hes kodu uygulaması kaldırıldı. Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek. Kapalı ortamda havalandırma yeterli ise maske şart değil. Okullarda iki Kovid-19 vakası çıkması halinde 'sınıfların kapatılması' şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmemektedir. Pozitif çıkan öğrenci izole edilecek ve eğitim devam edecek. Alınan kararlar salgının düşüşe geçtiği realitesine dayanmakta, hayatımızın ihtiyaç duyduğu psikolojik rehabilitasyonu amaçlamaktadır. Bakanlık adına en iyisini yapmayı, en doğru kararı vermeyi amaçladığımızdan kimsenin kuşkusu olmayacaktır” şeklinde konuştu.