UKRAYNA'DA MAHSUR KALDILAR

GÜNDEM 1.03.2022 11:02:06 0
UKRAYNA

Rusya-Ukrayna savaşının ortasında kalan iki yüz TIR şoförü, Romanya sınırındaki Orlivka Sınır Kapısı'nda mahsur kaldı. Yurda dönmek için çıktıkları yolda açlık, susuzluk ve soğukla mücadele etiklerini söyleyen Gazipaşalı TIR şoförü Murat Serel, “Durumumuz hiç iyi görünmüyor” diyerek yardım istedi.

 

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş, Gazipaşa’dan Ukrayna’ya yaş sebze ve meyve taşıyan TIR şoförlerini olumsuz etkiledi. Savaşın başladığı ilk günden bu yana Ukrayna’da bulunan TIR şoförleri, Ukrayna-Romanya sınırındaki Orlivka Sınır Kapısı'nda mahsur kaldı. Aralarında Gazipaşalı onlarca TIR şoförünün bulunduğu iki yüz Türk TIR şoförü, yurda dönmek için çıktıkları çileli yolda açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Gazipaşa Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selçuk Öztürk’e konuşan Gazipaşalı TIR şoförü Murat Serel, “Durumumuz hiç iyi görünmüyor. İki yüz tane Türk TIR’ı burada mahsur kaldı. Ukrayna-Romanya sınırında bekliyoruz” dedi.

 

“KURU EKMEK VE SUYLA KARNIMIZI DOYURUYORUZ”

 

Ukrayna ile Romanya arasında bulunan Orlivka Sınır Kapısı'nda mahsur kaldıklarını belirten TIR şoförü Murat Serel, “Günlerdir sınırda bekliyoruz. 200 Türk TIR’ı sebze yüklü bekliyor. Herkes canının derdinde. İnsanlar ülkelerinden kaçıyor. Sınır kapısında işler çok yavaş. Romanya’nın bir an önce hızlanması gerekiyor. Burada yemek yok, elimizde kısıtlı olan kuru ekmek ve suyla karnımızı doyuruyoruz. Durum hiç iyi görünmüyor. Bulunduğumuz yerde kar yağışı da etkili. Hem açlık hem de soğuğa karşı mücadele ediyoruz” dedi.

 

“SEBZELERİ KÖYLÜLERE DAĞITTIK”

 

TIR’da bulunan yaş sebze ve meyveleri Ukrayna halkına dağıttıklarını belirten Gazipaşalı TIR şoförü Murat Serel, “Biz, savaş başladığı zaman Ukrayna’nın Kiev kentindeydik. TIR’daki malzemeleri teslim edemedik. Ülkeden ayrılmak için Kiev’den yola çıktık. TIR’daki ürünlerden kurtulmak için sebzeleri Ukraynalı köylülere dağıttık” diye konuştu. 

 

“ARAÇLARIMIZ HASAR ALDI”

 

Patlayan bombalardan sıçrayan şarapnel parçalarının TIR’lara isabet ettiğini belirten Serel, “Şarapnel parçaları araçlarımıza da isabet etti. Birçok araçta hasar oluştu. Kendimiz iyiyiz ama içinde bulunduğumuz durum hiç ama hiç iyi değil. Orlivka Sınır Kapısı'nda 50 kilometre araç kuyruğu var. Romanyalı yetkililerin işlemleri hızlandırmasını bekliyoruz. Hükümetimizin bu konuda Romanyalı yetkililerle görüşmesi, sınırda bekleyen herkes için faydalı olabilir” ifadelerini kullandı.

 

“SAĞLIĞIMIZ YERİNDE, İYİYİZ”

 

 Gazipaşa’daki yakınlarına da seslenen Serel, “Sağlığımız yerinde, iyiyiz. Allah’ın izniyle buradan çıkıp ülkemize döneceğiz” şeklinde konuştu.