AMAÇ SİNEKSİZ BİR YAZ

GÜNCEL 26.02.2022 00:29:12 0
AMAÇ SİNEKSİZ BİR YAZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Hizmet Birimi ekipleri, sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gazipaşalıya sivrisineksiz bir yaz yaşatmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sivrisinek, karasinek ve haşereye yönelik ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştı.

 

Gazipaşa’da haşereye geçit vermemek ve ilçe halkına sivrisineksiz bir yaz yaşatmak için hummalı bir çalışma yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri, özellikle ihbar hattından gelen şikayetleri tek tek inceleyip müdahale ediyor. Yaklaşan bahar ve yaz ayları öncesi, sivrisineklerin larvalarını bırakabileceği noktalarda ilaçlama çalışması başlatan ekipler, rutin ilaçlama çalışmalarının yanı sıra belirli bölgelere ise sineklere karşı biyolojik mücadele veriyor.

 

HER YER İLAÇLANIYOR

 

Gazipaşa’da, şehir merkezi ve kırsalda çalışmalarına yoğunluk veren Gazipaşa Hizmet Birimi Çevre Sağlığı ekipleri, su birikintileri, kanallar, lağım çukurları, bataklıklar ve çevrede bulunan araç lastiklerinin içlerini titizlikle ilaçlıyor. Sivrisineklerin larvalarını bırakabilecekleri tüm noktalarda ilaçlama yapan ekipler, haşerelere karşı duvarları ve ahşap yüzeyleri spreyleme yöntemi ile ilaçlıyor.

 

ANLIK GERİ DÖNÜŞ YAPILIYOR

 

Öte yandan, Gazipaşa halkının haşere ve sinek şikâyetleri için özel bir ekip çalışma yürütüyor. Şikâyetçi, önce Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Hizmet Birimi’nin 0 (242) 582 75 56 numarasını arayarak ihbarda bulunuyor. Gelen şikâyetler listelenip isim, telefon ve açık adresleri ekleniyor. Daha sonra ihbarı değerlendiren çevre mühendisi, bir teknik personel ve çavuştan oluşan mobilize ekibi şikâyetin yapıldığı bölgeye yönlendiriyor. Burada ihbarda bulunan vatandaşın şikâyeti yerinde dinlenip sorunun kaynağının bulunması için çevrede detaylı bir inceleme yapılıyor. Ardından gerekli olan müdahaleyi beraberinde getirdikleri ekipmanla yapan Gazipaşa Çevre Sağlığı Birimi, vatandaşın imzasını da alarak bir sonraki şikâyete yönlendiriliyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27