Tarih: 26.02.2022 00:27

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE ÖNEMLİ UYARI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da havaların hissedilir şekilde ısınmasının ardından motosiklet kullanımında artış yaşanıyor. Motosiklet tamircisi Ahmet Koç ise, sürücülere motosikletlerin aylık ve yıllık periyodik bakımını yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Kış boyu devam eden soğuk ve yağışlı hava etkisini kaybetmeye başladı. Şubat ayının ortalarından itibaren hava sıcaklıklarındaki hissedilir yükselişle birlikte yağışların azalması motosiklet kullanımını arttırdı. Kışı garajda geçiren birçok motosiklet trafikte yerini almaya başlarken, yazlık bakımları ise birçok sürücü tarafından görmezden geliyor. Ancak bu bakımlar, binlerce liralık masrafın önüne geçiyor.

 

MOTOSİKLET BAKIMLARINI YAPTIRIN

 

Gazipaşa’da motosiklet kullanımının yoğun olduğunu dile getiren Koç Motosiklet sahibi Ahmet Koç, “İlçemizde az da olsa kış aylarında motosikletlerin garajda bekletildiği oluyor. Tabi havalar ısınınca ilçemizde motosiklet kullanımı daha çok artıyor. Fakat sürücülerin dikkat etmeleri gereken bazı konular var. Özellikle zincir dişlileri başta olmak üzere, motosikletlerin yağ kontrollerinin, yağ ve hava filtrelerinin bakımlarının yapılması gerekiyor. Uzun süre kullanılmayan motosikletlerin lastik havaları da azalmış olabilir. Lastiklerin havalarının da kontrol edilmesi gerekiyor” dedi.

 

DİKKATLİ VE DUYARLI OLUN

 

Motosiklet sürücülerinin motosiklet bakımlarını pek önemsemediğini söyleyen Koç, “Motosiklet bakımları hayati önem arz ediyor. Bakımı zamanında ve hiç yapılmayan motosikletler hareket halindeyken arızalanıp kazalara hatta ölümlü kazalara bile yol açabilir. Ayrıca bu bakımlara masraftan kaçma mantığı ile bakmayın. Motosikletinize yaptığınız bakımlar, daha ağır masrafların önüne geçer. Bu konularda motosiklet kullanıcılarının dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

KASK UYARISI YAPTI

 

Motosiklet kullanımında kaskın önemine de dikkat çeken Koç, “Kasksız motosiklet kullanmak, olası kazalarda ölüme davetiye çıkarır. Kask, motosiklet sürücülerinin en önemli güvencesidir” diyerek motosiklet sürücülerini uyardı. Koç ayrıca, ehliyetsiz motosiklet kullanılmaması konusunda vatandaşları uyarıda bulundu.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —