BELEDİYEDEN KOMPOST GÜBRE ATAĞI

GÜNCEL 26.02.2022 00:26:00 0
BELEDİYEDEN KOMPOST GÜBRE ATAĞI

Gazipaşa Belediyesi, organik atıkların değerlendirilmesi ve üretime kazandırılması amacıyla kompost gübre üretimi projesi başlattı. Bitki üretim tesisinde sıcak ve soğuk kompost gübre yapımı için ilk denemeyi yapan belediye, başarılı sonuçlar alması durumunda üretilen kompost gübreleri çiftçiyle paylaşacak.

 

Gazipaşa Belediyesi ve İstanbul Tarım Rotary Kulübü işbirliğiyle başlatılan kompost gübre üretimi denemeleri resmen başlatıldı. “Çöp olmasın, toprak olsun” sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında Gazipaşalı üreticilere seminer verildi. Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere, Dr. Semra Eldeş Kaymak ve İstanbul Tarım Rotary Kulübü üyeleri Arife Öktem, Süreyya Gökel ile Nail Yıldız katıldı. Çiftçilerin ilgi gösterdiği seminerde konuşan Dr. Semra Eldeş Kaymak, Kompost Gübre Üretimi hakkında bilgi verdi.

 

Seminerin ardından Sarısu Çayı kenarında bulunan Gazipaşa Belediyesi Bitki Üretim Tesisi’nde sıcak ve soğuk kompost gübre yapımı için ilk deneme yapıldı. Gerçekleşen seminer ve çalışmalar hakkında bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Projemizi hızlı bir şekilde hayata geçirmek için İstanbul Tarım Rotary Kulübü iş birliğiyle düzenlediğimiz Kompost Gübre Üretimi Semineri ve uygulama alanında bugün Dr. Semra Eldeş Kaymak ve kulüp üyeleri Arife Öktem, Süreyya Gökel ve Nail Yıldız bizlerleydi. Hep birlikte belediye bitki üretim tesisimizde sıcak ve soğuk kompost gübre yapımı için ilk denememizi gerçekleştirdik. Çalışmalarımız sonucunda kompost gübre üretimi alanlarımızı genişletip, ‘altın toprak’ olarak bilinen gübrelerimizi çiftçilerimizle paylaşacağız. Konuyla ilgili bilgilendirme çalışmaları için bizlere destek olan İstanbul Tarım Rotary Kulübü üyelerimize, bizlere bu değerli bilgileri aktaran sevgili Dr. Semra Eldeş Kaymak’a, katılımlarıyla yanımızda olan vatandaşlarımıza ve projeyle ilgili çalışmalarını sürdüren ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.