KARAVANCILAR GAZİPAŞA’YI TERK EDİYOR

GÜNCEL 25.02.2022 09:09:55 0
KARAVANCILAR GAZİPAŞA’YI TERK EDİYOR

Gazipaşa Belediyesi’nin Koru Sahili’nde karavan park alanında uygulamaya geçirdiği işgaliye ücreti karavancıların tepkisine neden oldu. Günlük 40 lira işgaliye ücreti ödeyen karavancılar, ödedikleri paranın hizmet olarak karşılığının bulunmadığını ileri sürerek Gazipaşa’yı terk etmeye başladılar. Geçtiğimiz yıl 30 TL olan ücretin bu yıl 40 liraya çıkmasını eleştiren Makine Yüksek Mühendisi Abidin Aydın, Koru Sahili’nde karavancılara özel hiçbir hizmetin olmadığını söyledi.

 

“EVİMİ SATIP TAŞINACAĞIM”

 

2017 yılında geldiği Gazipaşa’yı çok sevdiğini, Gazipaşa’da bir de konut aldığını belirten Aydın, “4 yıla yakın karavanla Selinus Plajı’nda konakladım. Son bir yılda, çok sevdiğim ilçemizin Pazarcı Mahallesi, Migros karşısında ikamet etmekteyim ve konut aldım. Alırken çok keyifli idim, fakat şu anda Gazipaşa Belediyesi’nin gereksiz baskılarından ötürü evimi satıp başka bir yere taşınmayı düşünüyorum. Eski Başkan Adil Çelik döneminde, Karavancılar olarak hiçbir sıkıntı yaşamadık, hep yanımızda yer aldı, yardımcı oldu, kendisine müteşekkiriz.

 

“RANDEVU İSTEDİM ULAŞAMADIM”

 

Ne olduysa anlayamadık… Bu başkan döneminde, Koru Mahallesinde, Hacıbaba Restoranın yanına sürüldük. Başka hiçbir yerde konaklamamız mümkün değil. Plajlara yanlışlıkla bir karavan gitse anında zabıta geliyor ve buranın yasak olduğunu söylüyorlar. Dolayısıyla orada bir çay içmek bile mümkün olmamaktadır. Koru Sahilde alt yapı yok, su ihtiyacı tuvaletin yanından karşılanmakta, sadece WC’ler ve yazın duş var. Bunları da bizimle birlikte halkımızda kullanmaktadır. Yani karavancılar için yapılmış özel bir şey yok. Ne hikmetse geçen yıl pandemi döneminde, belediye tarafından pazarcı işgaliye makbuzlarıyla günlük 30 TL toplanmaya başlandı. Bu fiyat şimdi 40 lira oldu. Konuyu kendisi ile görüşmek için iki defa sekreterinden randevu istememe rağmen ulaşmam mümkün olmadı.

 

“GAZİPAŞA’YA YILDA EN AZ 2 MİLYON TL KAZANDIRIYORUZ”

 

Gazipaşa'ya ortalama günlük 70 ila 100 karavan gelmekte. Yemek, gıda, araç tamir, bakım hizmetleri, pazar alışverişleri gibi hayati ihtiyaçları için ortalama ayda 2.500 TL gibi bir para bırakmaktalar. Bu da aylık 175.000 TL yapar. Yıl bazında ise bu rakam asgari 2.100.000 TL’ye ulaşır. Bizler Gazipaşa’ya ekonomik olarak katkıda bulunuyoruz. Bu asgari bir rakam olup azımsanmayacak bir rakamdır. Esnafımız ve ticaret erbabımız bu paradan faydalanıyor” dedi.

 

“KARAVANCILAR GAZİPAŞA’DAN GİDİYOR”

 

Aydın, “Belediye şimdi de halka açık yere karavancıları kovmak için ücretli karavan parkı Levhasını asmıştır. Ne hikmetse altına Gazipaşa Belediyesi ibaresini yazamamaktadır. Şimdi yine Karavancılar, Serik Boğazkent'e, Anamur sahile, Manavgat Sorgu'na taşınmaya başladılar. Karavancıdan para isteyen Belediye, halk buraya park yaptığı zaman para istemekten mi korkuyor? Yoksa gelecek için siyasi bir endişe mi taşıyorlar? Tartışılacak bir konu ve anlayamadık” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27