Tarih: 24.02.2022 10:45

TARIM VE TURİZMDE ENDİŞE

Facebook Twitter Linked-in

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş, tarım ve turizm sektöründe endişeye neden oldu. Turizmciler, Antalya turizminin ana pazarını oluşturan iki ülke arasında çıkan savaşın kötü sonuçlarını düşünmek bile istemezken, Rusya ve Ukrayna’ya tarım ürünü gönderen ihracatçılar, yaşananları endişeyle takip ediyor.

 

Tarım ve turizm sektörünün gözü kulağı Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşta. İki ülke arasında başlayan savaş, tarım ve turizm sektöründe endişeye neden olurken, sektör temsilcileri yaşanan sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesini bekliyordu. Gerginliğin ardından savaşa tutuşan Rusya ve Ukrayna, Antalya ve Gazipaşa’nın ekonomisine yön veriyor. Turizmde önemli pazarlarımızın başında gelen iki ülkeden, yıllık 5 milyondan fazla turist geliyor.

 

İKİ ÜLKE TARIM İHRACATINDA DA ÖNEMLİ

 

Rusya ve Ukrayna, turizmde olduğu kadar tarım sektöründe de önemli. Her iki ülke domates ve salatalık başta olmak üzere, yaş meyve ve sebze ihracatında Gazipaşa’nın önemli pazarları arasında bulunuyor. 2015’te yaşanan uçak krizi ile birlikte Gazipaşalı çiftçiler ve ihracatçılar, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı ambargo karşısında sıkıntılı günler geçirmişti. Yaşanan gerilimin savaşa dönüşmesinin ardından, tarım ve turizm sektörünün temsilcileri, yaşananları endişeyle takip ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —