Tarih: 23.02.2022 10:06

ÇİFTÇİ RAHAT NEFES ALACAK

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle sulama suyu sıkıntısı çeken Gazipaşalı çiftçi, bu yıl yoğun şekilde devam eden yağışlar nedeniyle rahat bir nefes alacak.

 

Kuraklık ve yer altı sularının kontrolsüz kullanımı nedeniyle geçtiğimiz yıl zor günler geçiren Gazipaşa’da, bu yıl yoğun şekilde düşen yağışların tarımsal üretimi olumlu etkilemesi bekleniyor. Gazipaşa’da geçtiğimiz yıllarda yağışların azalması ve sondaj kuyularının çoğalmasıyla birlikte yaşanan kuraklık, Gazipaşalı çiftçilerin zor bir dönem geçirmesine neden oldu. Bu yıl kış mevsiminde yoğun yağmur ve kar yağışının olmasıyla rahat bir nefes alan Gazipaşalı çiftçi, sert geçen kış döneminin tarımsal üretime olumlu yansıyacağını düşünüyor.  Yağışlarla birlikte Gökçeler Barajı başta olmak üzere ilçedeki derelerde su seviyesi yükselirken, vatandaşlar hasretle bekledikleri suyun bereketinden umutlu.

 

“KURAKLIK OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ”

 

Gazipaşa’da son yıllarda yağışların azalmasına bağlı olarak ciddi derecede kuraklık tehdidi yaşandığını söyleyen Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, geçtiğimiz yıl tarımsal sulamada sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Yağışların azalmasına bağlı olarak sondaj kuyularının çoğalmasıyla birlikte yer altı sularının da birçok yerde kuruduğuna işaret eden Oda Başkanı Çelik, bu yıl sert geçen kış mevsiminin bereketinin hissedileceğini söyledi. Bu yıl çiftçinin çok fazla kuraklıktan etkilenmeyeceğini kaydeden Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Bu sene çiftçimiz kuraklıktan çok fazla etkilenmez. Yağmur ve karın yağmasıyla çok fazla kuraklık olacağını düşünmüyoruz. Özellikle kar yağmasından dolayı kuraklık olacağını düşünmüyoruz. İnşallah çiftçimiz için sıkıntısız bir dönem olur” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —