ÇİFTÇİNİN UMUDU GÖÇÜK GÖLETİ

GÜNDEM 22.02.2022 11:43:40 0
ÇİFTÇİNİN UMUDU GÖÇÜK GÖLETİ

Gazipaşa’nın önemli muz üretim merkezlerinden olan Zeytinada ve Güney mahalleleri, Gazipaşa Ovası Sulama Suyu Projesi’nin dışında bırakıldı. Kurak aylarda ürünlerine su vermekte zorlanan üreticiler, umudunu Göçük Göleti’ne bağladı.

 

Gazipaşa'nın Zeytinada, Güney, Göçük ve Kırahametler mahalleleri, Gazipaşa Ovası Sulama Suyu Projesi kapsamının dışında bırakıldı. Yazın kuraklıkla mücadele eden ve Gazipaşa’nın önemli muz üretim merkezlerinden olan bu dört mahalle, umudunu Göçük Göleti’ne bağladı. Kuraklığın hissedildiği aylarda ürünlerine su bulmakta zorlanan üreticilerin kaderini Göçük Göleti belirleyecek. Projenin gecikmesi veya yapılmaması durumunda, Güney ve Zeytinada mahallelerinde üretim sıkıntısı boy gösterecek.

 

UMUDUMUZ GÖÇÜK GÖLETİ

 

Gökçeler Barajı’nda biriken sudan faydalanamayacaklarını dile getiren Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Güney Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, “Güney, Zeytinada, Göçük ve Kırahametler mahalleleri yazın kuraklıktan en çok etkilenen mahallelerin başında geliyor. Ne yazık ki bu mahalleler, Gazipaşa Ovası Sulama Suyu Projesi’nden yararlanamayacak. Üreticilerimizi, susuz geçecek zor günler bekliyor. Gökçeler Barajı’ndan umudumuz vardı ama o da olmadı. Artık tek umudumuz Göçük Göleti” dedi.

 

“ÇİFTÇİLER BATACAK, MUZ ÜRETİMİ BİTECEK”

 

“Çiftçilerimizin geleceği için Göçük Göleti’nin bir an önce yapılması gerekiyor” diyen Küçükballı, “Özellikle Güney ve Zeytinada mahallelerinde muz üretimi yapan çiftçilerin kaderi, Göçük Göleti’ne bağlı. Bu gölet kısa zamanda faaliyete geçmez ise çiftçiler batacak, bu bölgelerde muz üretimi bitecek. Devlet büyüklerimizden bu işin hızlandırılması için çalışma bekliyoruz” diye konuştu.

 

“ELEKTRİK ZAMLARI ALTINDA EZİLECEĞİZ”

 

“Elli yıllık hayalimiz bitti” diyerek açıklamasını sürdüren Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Güney Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, “Yaşanan bu gelişme, çiftçileri elektriğe mahkum edecek. Barajdan su alamayan muz üreticileri, bahçesini sulamak için elektrik kullanacak. Üreticiler, son zamlarla birlikte elektrik faturalarının altında ezilecek. Susuzluk ve elektrik faturaları çiftçilerin sonunu getirecek. Yetkilileri, yaşadığımız sorunları görmeye ve çözüm üretmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27