Tarih: 22.02.2022 11:35

İŞTE MEZARLIK PROJESİ

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Partili Meclis Üyesi Yüksel, Beyobası Mahallesi’nde yaklaşık 100 dönümlük alanda hayata geçirilecek olan modern mezarlık projesini paylaştı.

 

İYİ Parti Gazipaşa ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, gazetemizin dün manşetten duyurduğu ‘Çamlı mezarlık doluyor’ başlıklı haberimizle ilgili açıklamalarda bulundu. Çamlı Mezarlığın doluluk oranının yüzde 90’ı aştığını onaylayan Meclis Üyesi Yüksel, Beyobası Mahallesi’nde yeni bir mezarlık alanının tahsisinin yapıldığını ve projelendirildiğini söyledi. Yaklaşık 100 dönümlük alan üzerine oluşturulacak modern mezarlığın içerisinde; sıralı defin adası, bebek adası, çocuk adası, şehitlik,  idari binalar, aile mezarlık alanı, gasilhane, namazgâh ve cami yer alacak.

 

YÜZDE 100 DOLULUK ORANINA YAKLAŞTI

 

Mezarlık projesinin detaylarını ilçe halkıyla paylaşan İYİ Partili Yüksel, “Gazetenizde Çamlı Mezarlık’la ilgili bir haber yaptınız. Doğrudur, Çamlı Mezarlık yüzde 90, yüzde 100’e yakın doluluk oranına yaklaştı.  Gazipaşa’nın Beyobası Mahallesi sınırında, Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş olan 86 dönümlük bir mezarlık tahsis alanımız vardı. Çamlı Mezarlık’taki sıkıntıyı görünce, Büyükşehir Mezarlıklar Daire Başkanımız Erkan Bey’le bu konuyu konuştuk.  Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Antalya Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlıklarıyla da bu konuyu görüştük” dedi.

 

MEZARLIK PROJESİ HAZIR

 

Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın Beyobası Mahallesi’nde bulunan alanla ilgili projelendirmeyi tamamladığını söyleyen Yüksel, “Projeyide sizin aracılığınızla halkımızla paylaşacağız. Burası modern bir mezarlık olacak. Parsellenmiş şekilde yoları belirlendi. Şehitlik alanı oluşturuldu, bebek ölümleri için ayrı bir alan oluşturuldu, küçük çocuk ölümleri için ayrı bir alan oluşturuldu. Sıralı mezarlık ve aile mezarlıklarına yer verildi.  Orada aile mezarlıklarını satın alınabilecek bölümler de oluşturulacak. İsteyen vatandaşlarımız,  bu proje önümüzdeki günlerde hayata geçirilince oradan parsel de satın alabilecekler. Daha derli toplu olacak. Yoları, idari binası, gasil hanesi, namazgâhı oluşturulacak. Yan tarafta ayrı bir bölüm için cami projesiyle beraber hayata geçecek” diye konuştu.

 

100 DÖNÜM ÜZERİNE KURULACAK

 

İYİ Partili Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: Gazipaşa halkı rahat olsun. Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek başkanlığında, bizlerin de bu işin takibini yapmamızla beraber, bu çalışma önümüzdeki günler hayata geçecektir. Mezarlık alanı şuan 86 dönüm ama Orman Bölge Müdürlüğü ile de görüşüldü. Bu alanın içine alınabilecek yerler var. 100 dönümün üzerinde bir mezarlık alanı oluşacak. Devasa büyük, geniş bir alan olacak.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —