Tarih: 21.02.2022 10:53

ÇAMLI MEZARLIK DOLMAK ÜZERE

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa şehir merkezinde bulunan Çamlı Mezarlık’daki doluluk oranı yüzde 90’ı aştı. Vatandaşların defin işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için yeni mezarlığın ilçeye kazandırılması kaçınılmaz hale geldi.

 

Gazipaşa’nın Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve iki parselden oluşan Çamlı Mezarlık, dolmak üzere. Doluluk oranı yüzde 90’ı aşan ve kısa zamanda dolması beklenen mezarlığa alternatif olacak yeni mezarlığın nereye yapılacağı merak konusu olmuştu. Gazipaşa’da mezarlık eksikliğinin farkına varan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Beyobası Mahallesi’nde bulunan Demirli Çeşme Orman Deposu yakınındaki kamu arazisine mezarlık yapılmasını kararlaştırdı.

 

BÜYÜKŞEHİR MEZARLIK EKSİĞİNİN FARKINA VARDI

 

Beyobası Mahallesi’nde bulunan ve 2014 yılından önce Gazipaşa Belediyesi’ne ait olan arazi, 2014 yılından sonra Büyükşehir Yasası’yla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi. Gazipaşa’da mezarlık eksiğinin farkında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla söz konusu arazinin, mezarlık olarak yapılması kararlaştırıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, söz konusu arazide çalışmalarına kısa sürede başlaması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —