Tarih: 18.02.2022 09:48

'SATA SATA BATTIK'

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizde uygulanan zamların AK Parti hükümetinin yanlış özelleştirme politikalarından kaynaklandığını ifaden CHP’li Onur Demir, “Son 20 yılda sata sata battık. AKP hükümeti, ekonomimizde açılan derin yarayı yara bandıyla kapatmaya çalışıyor. Bu yara, günü kurtarma adımlarıyla değil, satılan ve özelleştirilen kurumların kamulaştırılmasıyla düzelir” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Av. Onur Demir, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan’ın açıklamalarına cevap vererek, hükümeti hedef aldı. Vatandaşın cebini yakan zamlara ilişkin görüşlerini dile getiren Demir, hükümetin özelleştirme politikalarını eleştirdi. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların yanlış uygulanan özelleştirme politikalarından kaynaklandığına vurgu yapan Demir, “Vatandaşı mağdur eden zamların tek sorumlusu AKP hükümetidir. Vatandaşın refaha ulaştırılması için AKP’nin sattığı ve özelleştirdiği her kurumun kamulaştırılması gerekir” dedi.

 

“ZAMLARIN TEK SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR”

 

“AKP iktidarının 20 yıllık sürede yaptığı özelleştirmeler, ülkeyi ekonomik olarak çıkmaza sürükledi” diyen Demir, “İçinde bulunduğumuz ekonomik darboğazın sorumlusu, 20 yıldır iktidarda bulunan AKP’dir. 20 yılda birçok fabrika satıldı, birçok kamu kurumu özelleştirildi. Bunlardan biri de 2 Nisan 2004’te özelleştirme kapsamına alınan Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ). Devlet eliyle yandaşa teslim edilen elektriğimiz, bugün vatandaşın sırtında kambur haline geldi. Elektriğe yapılan fahiş zamlar halkımızı bezdirirken, tarımı ve sanayiyi bitirme noktasına getirdi.

 

“ISPARTA GİBİ KARANLIKTA KALABİLİRİZ”

 

Yapılan son zamlarla birlikte vatandaşlarımız, kira öder gibi elektrik faturası ödemeye zorlandı. Yatırımların yetersiz olduğu, enerji nakil hatlarının bakımsız olduğu bölgelerde ise mağduriyetler yaşandı. Türkiye’de, elektriğin özelleştirilmesine sebep olan AKP, Isparta’da etkili olan kar nedeniyle yaşanan elektrik kesintisini uzaktan izledi. Isparta’da yaşanan ve tüm Türkiye’nin şahit olduğu olaylarda, halkın büyük çoğunluğu mağdur oldu. Bölgede günlerce süren elektrik kesintisiyle birlikte doğalgaza da erişim sağlanamayınca Ispartalılar 3 gün boyunca karanlık ve soğukta kaldı. Dün Isparta’da olan yarın Gazipaşa’da da olabilir. Isparta gibi karanlıkta kalabiliriz. Hükümetin özelleştirdiği kamu kurumlarını kamulaştırması gerekiyor. Özellikle enerji dağıtımının devlet kontrolünde yapılması zorunluluk haline geldi” ifadelerini kullandı. 

 

“KDV DÜŞÜRMEKLE EKONOMİ DÜZELMEZ”

 

“Cumhurbaşkanımız yüzde 8 olan KDV alacağını yüzde 1’e indirdi. Elinden geleni yapıyor” diyen AK Parti Gazipaşa ilçe Başkanı Ali Doğan’a seslenen CHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Av. Onur Demir, “AKP’nin elinden gelen tek şey; ülke için önem değeri yüksek olan kurumları satıp, özelleştirmek… AKP hükümeti, ekonomimizde açılan derin bir yarayı yara bandıyla kapatmaya çalışıyor. Ekonomimiz entübe olmuş onu bile görmüyorlar.  Bu ülkede KDV düşürmekle ekonomi düzelmez. Sattıklarımızı, özelleştirdiklerimizi devlete geri kazandırmamız lazım. Bitmekte olan tarımımızı, hayvancılığımızı, sanayimizi yani kısaca üretimimizi arttırmadan ekonomimiz düzlüğe çıkmaz. Petkim’i, Tüpraş’ı, demir çelik fabrikalarını, cam sanayisini, çimento fabrikalarını, Türkiye Gübre Sanayi A.Ş.’yi, Tekel’i, alüminyum- linyit-tuz-kaya-et ve balık-halı- yün-iplik-kağıt işletmelerini ve Sümer Holding gibi önemli varlıklarımızı devlete geri kazandırmadan bu ülkenin ekonomisi düzelmez” diye konuştu.

 

“HALKIMIZ KALICI ÇÖZÜMLER BEKLİYOR”

 

AK Parti hükümetinin günü kurtarmak adına adımlar attığını söyleyen Demir, “Halkımız geçici önlemler yerine kalıcı çözümler bekliyor. Bunu da CHP iktidarı ile halkımıza biz sunacağız. Günü kurtarmak için alınmış kararlardan çok, ülkemizin geleceğine yön verecek kararlarımızla halkımızın yanında olacağız” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —