Tarih: 16.02.2022 09:25

BÜYÜKAKÇA’DAN YARDIM BAŞVURUSU KILAVUZU

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYVD) Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, e-Devlet kapısı üzerinden sosyal yardım başvuru süreci ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Müdür Büyükakça, sosyal yardımlara kimlerin başvurabileceğini, e-Devlet üzerinden nasıl başvuru yapılabileceğini ve yardım başvurusu ile elde edilen kazanımları anlattı.

 

E-Devlet kapısı üzerinden sosyal yardım başvuru süreci ile ilgili bilgi veren SYVD Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, “Yerleşim yeri adresi yurt içinde olan, 18 yaşını doldurmuş olan ve e-Devlet erişimi olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları E-Devlet kapısı üzerinden sosyal yardımlara başvuru yapabiliyor. Başvuru yapmak içinse; e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sağlanan hizmetler arasında yer alan ‘Sosyal Yardım Başvurusu’ hizmetine erişim sağlanır, aydınlatma metni ve açık rıza formu onaylanır, hanenin yararlanabileceği sosyal yardım programlarının tespit edilmesi adına ihtiyaç duyulan sorular cevaplandırılır ve sorulara ilişkin girilmiş olan cevapların bulunduğu ön izleme bilgileri görüntülenir. Başvuru yapan vatandaşlarımız, başvuruya ilişkin süreci e-Devlet kapısı üzerinden takip edebilir” dedi.

 

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPMANIN AVANTAJLARI

 

E-Devlet kapısı üzerinden Sosyal Yardımlaşma Başvuru yapmanın avantajlarından bahseden Müdür Büyükakça, “Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden başvuru yaparlarsa ulaşım maliyeti ortadan kalkar, dijital Türkiye’ye uyum sağlanmış olur, başvuru süreci hızlandırılmış olur, sosyal mesafe kurallarına uyum ve bulaş riski azaltma avantajı sağlanır, zaman ve mekandan bağımsız başvuru imkanı sağlanmış olur ve kırtasiyecilik masrafları azaltılmış olur” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —