“HALKIMIZ REFAHA ULAŞTIRILACAK”

SİYASET 15.02.2022 09:45:36 0
“HALKIMIZ REFAHA ULAŞTIRILACAK”

Ülkede pahalılık olduğuna ancak eksik olmadığına vurgu yapan Doğan, Hükümetin maliyetleri düşürmek için yaptığı çalışmalardan bahsetti. Doğan,  “Hükümetimiz vatandaşın içinde olduğu sıkıntılı durumu biliyor ve rahatlatmak için çalışmaya devam ediyor” dedi.

 

AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili açıklamalarda bulundu.  Gıda, elektrik, gübre, doğal gaz başta olmak üzere birçok kalemde artan maliyetlerin nedenine değinen İlçe Başkanı Doğan, Hükümetin bu konularla ilgili yaptığı ve yapacağı düzenlemelerden bahsetti. Hükümetin vatandaşın içinde bulunduğu sıkıntılı durumu bildiğini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Doğan, Hükümetin halkı rahatlatmak için çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini söyleyen Doğan, “Gıda maddelerinde yüzde 8 olan KDV, yüzde 1’e indi.  Hükümetimiz, vatandaşın içinde bulunduğu sıkıntılı durumu çok iyi okuyor. Çok iyi okuduğu için kendi alacaklarından vazgeçiyor. Yani yüzde 8 olan KDV alacağını yüzde 1’e indirdi. Elinden geleni yapıyor.  Mazeret olsun diye söylemiyoruz. Ancak dünyanın üzerinden pandemi geçti. Üretim durdu, tedarik zincirleri bozuldu, sanayi sekteye uğradı. Dünyada talep azalınca, arz da azaldı, üretim de azaldı. Şu anda dünya aşıların vesilesiyle normale dönünce talep arttı.  Enerji talebi arttı, gübre talebi arttı, gıda talebi arttı,  ham madde ve kimyasal maddelerin tamamına talep arttı. Eğer yurtdışından talep edilen demiri, çimentoyu göndermeye kalksak,  bunları içeriye veremeyiz. Cam mamullerine, çeliğe, gübreye, çimentoya, demire içeride ürettiğimiz bütün mallara, makarnaya, un mamullerinin tamamına Avrupa’dan çok büyük talep var. Dışarı talep ettiği zaman içeride serbest piyasa ekonomisi var, dengelemek gerçekten zor oluyor.

 

“YÖNETİM ZAFİYETİNDEN KAYNAKLANMIYOR”

 

Bu iktidarın ya da Hükümetin yönetim zafiyetinden kaynaklanmıyor. Dünyadaki çalkalanma ve dalgalanmadan, dünyadaki arz ve talep dengesizliğinden, pandemiden sonra yeniden taleplerde olan patlamadan dolayı iç piyasayı dengeleme ve dünya piyasasına entegre olabilmekle alakalı bir sıkıntı var burada. Eğer ekonomimiz, eğer siyasetimiz, eğer ekonomi bilimcilerimiz konuya bu kadar hakim olmamış olsa, pandemiden önce başlayan ve pandemi döneminde devam eden dengeli bir hazırlık içerisinde olmamış olsaydı, şuanda ekonomi iflas ederdi. Ülke çok büyük sıkıntılar ve krizlere girerdi.  Bunun 5 Nisan kararlarını biliyoruz, daha önceki ekonomik süreçleri ve kararların hepsini biliyoruz. O zaman da biz bu ülkede yaşıyorduk” dedi.

 

“PAHALILIK VAR, EKSİK YOK”

 

Ülkede pahalılık olduğuna ancak eksik olmadığına vurgu yapan Doğan, “Şuanda evet pahalılık, istem dışı, elimizden olmayan sebeplerden dolayı var. Fakat eksik yok. Bugün İngiltere’de, Almanya’da, Fransa’da, Danimarka’da, Hollanda’da petrol, gaz ve elektrik fiyatları bizdekinden 2-3 kat fazla arttı. ‘Onlarla neden kıyaslıyorsunuz, ekonomisi şöyle’ falan diyor vatandaşlarımız. Ancak bu mevcut duruma, bütün dünyanın maruz kaldığını söylemek için söylüyoruz. Burada vatandaşlarımızın durumunu da biliyoruz, asgari ücretlinin gelirini de biliyoruz, emeklinin durumunu da biliyoruz, çiftçimizin içinde bulunduğu sıkıntıların hepsini biliyoruz.  Ama gazı dışarıdan alıp, petrolü dışarıdan alıp, elektriğin bir kısmını dışarıdan alıp, kimya maddesinin birçoğunu dışarıdan alıp, ekonomik olarak bunlara dolar ödemesi gereken bir ülkeyiz.  İnsanların içinde bulunduğu sıkıntıları bilmekle birlikte vicdanlı bir değerlendirmeye, insaflı bir yaklaşıma davet ediyorum. Doğru, markete girdiğimizde, gübre alacağımızda, elektrik parası ödeyeceğimizde, vatandaşımızın dar gelirli olan kısmında ciddi bir ekonomik sıkıntı oluşuyor. Biz bunu kabullenmesek olmaz. Biz bunu kabulleniyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu kriz yönetimiyle alakalı Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hükümetin yaptığı başarılı yönetimin takdirini vatandaşlara bırakıyoruz. Aksi halde bu ülke batardı.  Bu ülke biterdi, sıkıntı olurdu. Mazot bulamazdık, gübre bulamazdık, ilaç bulamazdık. Bunlardan bahsediyorum. Hastalarımız hastane kapılarında ölmedi. Entübe olan hastalarımızdan bir tanesi yoğun bakıma giremediği için öldüğüyle ilgili bir vaka tespitli değil. Bütün dünyayı bu süreçte biliyoruz. Dolayısıyla bugün KDV’de yarın başka başka birimlerde devletimiz, halkımızı rahatlatmaya devam edecek” diye konuştu.

 

“VATANDAŞLARIMIZ EN KISA ZAMANDA FERAHA ULAŞTIRILACAK”

 

2023’te Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğundan bahseden Başkan Ali Doğan, “Seçime gideceğiz. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimimiz var. Bizde vatandaşımızı inciterek, acıtarak, vatandaşımızın alım gücünü düşürerek, insanları rahatsız ederek seçime girmek istemeyiz. Böyle bir şey mümkün değil. Aklı başında bir siyasi parti böyle düşünmez, bizde böyle düşünmüyoruz. Bu reçete acıysa acı, tatlıysa tatlı uygun şekilde uygulanacak. Seçim ekonomisi uygulamıyoruz ama vatandaşlarımız en kısa zamanda feraha ulaştırılacak” dedi.

 

Hükümetin attığı adımlardan bahseden Doğan, gübre fiyatlarında ciddi düşüşlerin yolda olduğunu anlattı. Doğan, “Ton başı gübre fiyatları verildi ve ciddi fiyat düşüşleri yolda. Katar’la Sayın Cumhurbaşkanımız görüşüyor. Gübre ham maddesi ile ilgili alımlarda ciddi bir pazarlık ve görüşmeyle, ekonomik fırsat elde edeceğiz. Bunu iç piyasaya gübreye yansıtacağız” ifadelerini kullandı.

 

“KENDİ GÖBEĞİMİZİ KESMEMİZ LAZIM”

 

‘Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım’  diyen Doğan, “HES yapalım karşısın, Nükleer Santral yapalım karşı, doğal gaz çıkaralım, maliyeti kurtarmaz. Ne yapalım, nasıl ucuz elektrik vereceğiz. Nasıl karşılayacağız ya da yarın ola ki bizim dışımızda bir iktidar gelse, hangi argümanlarla bunu karşılayacak. Mümkün mü? Hayır. İnşallah diyoruz, 2023’te Karadeniz’den bulduğumuz gazı hem vatandaşımızın mutfağına kadar hem de elektrik santrallerimize ekonomik bir şekilde çıkarıp, vereceğiz. Böylece önümüzdeki süreçte hem ısınmada, hem elektrik üretiminde hem de sanayiye daha ekonomik enerji ve elektrik vererek, doğal gaz vererek milletimizi rahatlatmaya devam edeceğiz. Bugün Akdeniz’de petrol bulduk, Karadeniz’de doğal gaz bulduk. Bunlar vaat gibi oluyor ama dün zaten dünyanın en büyük havalimanı da vaat gibiydi ama yaptık ve milletin hizmetine sunduk. Tüp geçitler de vaat gibiydi, yaptık ve milletin hizmetine sunduk. Şehir Hastaneleri de vaat gibiydi, öyle diyorlardı, yaptık ve milletin hizmetine sunduk” dedi.

 

“ELEKTRİKLE İLGİLİ MÜJDELER BEKLİYORUZ”

 

Halkın çektiği sıkıntıları bildiğine vurgu yapan Doğan, “Bakanlığımız, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ve geçen biz İl’e gittiğimi zaman Genel Başkan Yardımcımız Sayın Erkan Kandemir vardı.  19 ilçe başkanı olarak rapor ettik. Elektrikte, gübrede hangi sıkıntılar çekildiğini, küçük çiftçilerin nasıl desteklenmesi gerektiğini, elektrik paralarının çiftçimizi zora soktuğunu, gübre paralarının çiftçimizi zora soktuğunu, tek tek rapor ettik. Sayın Genel Başkan Yardımcımız da durumu rapor yaptı ve götürdü. Ben Gazipaşa’nın bütün çiftçilerinin, hem gübre hem elektrik hem enerji, hem hal, hem pazar anlamında çektiği sıkıntıları tek tek anlattım. İnşallah bir çözüm üretilecek.Elektrikle ilgili çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde elektrikte nasıl bir düzenleme, indirim yapılacak, detaylarını Hükümetimiz açıkladığı zaman biz de millete söyleyeceğiz. Bütün yetkililer, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, konunun üzerine titiz çalışıyor. Önümüzdeki günlerde müjdeler bekliyoruz” dedi.

 

“ÖĞRETMENLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun meclisten geçtiğini, 3600 ek göstergeyle ilgili çalışmanın da Haziran gibi sonuçlanmasını beklediklerini ifade eden İlçe Başkanı Ali Doğan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu meclisten geçti. 3600’de en hızlı şekilde geliyor. Mayıs, Haziran gibi o da sonuçlandırılacak diye umuyoruz. Hem memurlarımıza hem öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Öğretmenlik artık daha farklı bir pozisyonda. Öğretmenlerimize başarı, statü getirecek ve mesleki derinlik getirecek unsurlar var, kanunun içinde.  Stajyer öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen mertebelerinde ciddi gelir kayıtları var. 3600’de de öğretmenlerimiz başta olmak üzere imamlar, polislerimiz ve başka memur grupları da emeklilikte çok daha ciddi kazanımlarla buluşacak. Bu konunun hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.