TAKSİMETRE FİYATLARI GÜNCELLENDİ

15.02.2022 09:38:15 0
TAKSİMETRE FİYATLARI GÜNCELLENDİ

Gazipaşalı taksi esnafının 4 gözle beklediği fiyat tarifesi değişikliği, gerçekleştirilen UKOME Genel Kurul’u sonrasında açıklandı. Yeni tarifeye göre taksimetre açılış fiyatı 7 TL, kilometre başı 8 TL ve indi-bindi 20 TL olarak belirlendi. Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamların yanında, taksimetre fiyat tarifesi güncellemesi yetersiz bulundu.

 

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlara oranla taksi fiyat tarifelerine yapılan değişikliklerin yetersiz kalması nedeniyle, Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası aracılığı ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’na (UKOME) yeni zam talebinde bulunmuştu. UKOME, gerçekleştirdiği Genel Kurul sonrasında taksilerde uygulanacak yeni fiyat tarifesini açıkladı. Buna göre; açılış için 6 TL, km 6.50 TL, 1 km için indi-bindi fiyatı 15 TL ve saatlik bekleme süresinin 30 TL olduğu taksimetre fiyat tarifesi yeni düzenlemeyle; açılış fiyatı 7 TL, kilometre başı 8 TL ve indi-bindi 20 TL olarak belirlendi. Yeni fiyat tarifesi Gazipaşa, Alanya, Manavgat, Serik, Akseki, Gündoğmuş, İbradı, Korkuteli, Kemer, Kumluca, Elmalı, Finike, Kaş ve Demre ilçelerinde uygulanacak.

 

TAKSİCİLER KONTAK KAPATACAKLAR

 

Antalya genelinde taksilerde uygulanacak fiyat tarifesi, taksi esnafını beklentisini karşılamadı. Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası, Alanya Şoförler Odası ve birçok esnaf odasından tepkiler ardı ardına gelirken, akaryakıt zamları nedeniyle taksimetre fiyatlarının karşılanmadığı ifade edildi. Vatandaşı zora sokacak düzeyde değil ancak taksi esnafının maliyetini karşılayacak düzeyde zam istediklerini kaydeden Ulaştırma Hizmetleri Oda Başkanlıkları, birçok taksicinin maliyetinin karşılanmadığı için kontak kapatacaklarını bildirdiler.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27