ÖĞRENCİLERE MESLEK TANITIMI

EĞİTİM 15.02.2022 09:36:21 0
ÖĞRENCİLERE MESLEK TANITIMI

GAZİPAŞA Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, AHENK Projesi kapsamında, Rehberlik Öğretmeni Uğur Bolat nezaretindeÇamsan Palet ve Kasa Fabrikası ile Özdemirler Muz Sarartma Tesisini ziyaret etti. Tesislerde öğrencilere, palet ve kasa yapım süreci ve muzun aşamaları hakkında bilgi verildi.

 

Gazipaşa Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yunus Koç, konuyla ilgili bilgi verdi. Müdür Koç, “AHENK Projesi, Rehberlik ve Meslek Tanıtımları faaliyetlerimiz kapsamında; okulumuzdan bir grup öğrencimizle, ilçemizde bulunan önemli tesislerden biri olan biri olan Çamsan Palet ve Kasa Fabrikası ile Özdemirler Muz Sarartma Tesisini ziyaret ettik. Rehberlik Öğretmeni Uğur Bolat hocamız nezaretinde gerçekleşen ziyaret programında öğrencilerimiz, zor şartlarda ve alanlarda yetişen muzun kesilip, sarartılıp, paketlenip ülkemizin çeşitli yerlerine sevk edilmesi süreci hakkında bilgi aldılar. Ayrıca dağlardan kesilip getirilen kerestelerin kesilerek palet ve kasa yapım sürecini yakından izlediler.

 

Fabrikanın ve sarartma tesisinin ve soğuk hava deposunun tüm bölümlerini öğrencilerimize tek tek gezdirip, bilgilendirme yapan işletme sahiplerine ve organizasyondan dolayı da okulumuz rehberlik servisine teşekkür ediyoruz” dedi.