GIDA ÜRÜNLERİNE KDV İNDİRİMİ

GÜNCEL 14.02.2022 09:27:02 0
GIDA ÜRÜNLERİNE KDV İNDİRİMİ

Türkiye’de artan enflasyon rakamları en çok gıda ürünlerinde hissedildi. Gazipaşa’da gıda fiyatlarındaki ciddi yükseliş vatandaşları kara kara düşündürmeye başladı. Market alışverişlerinde sepeti dolduramamaktan yakınan vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında ne yapacağını şaşırdı. Vatandaşlar, fiyatların düşürülmesi için devletten adım beklemeye başlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğini açıkladı.

 

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

 

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’nin 13 Şubat 2022 tarihli sayısında dün yayımlandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda, ‘Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ın yürürlüğe konulmasına, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’inci maddesi gereğince karar verilmiştir’ denildi.

 

KDV ORANI DÜŞÜRÜLEN ÜRÜNLER

 

KDV indirimleri; pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak. Ayrıca, yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, meyveler, konserveler, turşu, salça, reçel, bal, pekmez, tahin helvası, fındık ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta, kek, baklava, yufka, makama, şehriye, tahıl gevreği, fındık, ceviz, Antep fıstığı, badem gibi kuruyemiş ürünleri, baharatlar, bebek mamaları da KDV oranı yüzde 1'e düşürülen ürünler arasında yer alıyor.

 

Özel Tüketim Vergisi'ne tabi tutulan meyve suları, kola, havyar gibi ürünler KDV indirimine tabi tutulmayacak. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27