YENİ MAHALLE’NİN İŞİ ZOR

GÜNCEL 11.02.2022 09:34:37 0
YENİ MAHALLE’NİN İŞİ ZOR

Yeni Mahalle’de yapılan 18 uygulaması tartışmaları ve itirazları beraberinde getirdi. Vatandaşlar tarafından fiyasko olarak gösterilen uygulama hakkında konuşan Özgenç, “18 uygulaması karşılıklı uzlaşma ile yapılır. Vatandaştan gizli 18 uygulaması yapılmaz. Yeni Mahalle’nin işi zor” dedi.

 

Gazipaşa Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de yapılan 18 uygulaması, tartışmaları ve itirazları beraberinde getirdi. Devam eden 18 uygulamasıyla, Atatürk Parkı içinde ve çevresindeki özel mülk sorununu çözüp, Yeni Mahalle’de yapılacak projeyle ilçeye yeni bir pazaryeri kazandırmayı amaçlayan Gazipaşa Belediyesi, şehir merkezindeki yoğunluğu da ilçenin doğu kısmına kaydırmayı amaçlamıştı. Belediye, Atatürk Parkı içinde ve çevresindeki özel mülk alanlarını mahalle sınırları içine kaydırarak, vatandaşları rahatsız etti.

 

“ÖNCEKİ UYGULAMA DAHA İYİYDİ”

 

18 uygulamasından hoşnutsuz olan çok sayıda vatandaş 18’e itiraz ederek, uygulamanın değiştirilmesi talebinde bulundu. Mahalle Muhtarı Murat Uysal başta olmak üzere çok sayıda vatandaş, Cemburak Özgenç döneminde Yeni Mahalle’de yapılan 18 uygulamasının, yeni uygulamadan daha iyi olduğunu dile getirdiler. Ada ve parsellerde ciddi anlamda sıkıntıların meydana geldiğini ileri süren vatandaşlar, eksik ya da hatalı gördükleri noktaların düzeltilmesi için belediyeye itirazda bulunmaya devam ediyorlar.

 

“VATANDAŞTAN GİZLİ 18 UYGULAMASI YAPILMAZ”

 

Başkanlığı döneminde Yeni Mahalle’de 18 uygulaması yapan geçmiş dönem Belediye Başkanı Cemburak Özgenç’le görüşen gazetemiz, Özgenç’e Yeni Mahalle’de yapılan 18 uygulaması hakkında görüşlerini sordu. “Yeni Mahalle’nin işi zor” diyerek konuşmasına başlayan Özgenç, “18 uygulaması karşılıklı uzlaşma ile yapılır. Vatandaştan gizli 18 uygulaması yapılmaz. Dediğim gibi, 18 uygulaması karşılıklı uzlaşılarak yapılır. Gizli 18 yaparsan, yürütmeyi bile durdurabilirler” dedi.

 

“O DÖNEM ÇOK AZ İTİRAZ GELDİ”

 

“Biz burayla ilgili 18 uygulaması yaptığımız zaman tüm vatandaşlarımızla görüştük” diyerek açıklamasına devam eden Özgenç, “Askıya çıkardığımız 18 uygulamasını herkesin görmesini sağladık. Basın açıklaması yaptık, cuma namazında bile vatandaşlara duyuru yaptık. Vatandaşlarımızın görüşlerini alıp, gelen itirazları değerlendirdik. O dönem, bugün gelen itirazlar kadar itiraz gelmedi. O dönem çok az itiraz geldi. Şu anki uygulama mahalleliler adına tam bir fiyasko. Düzeltilmesi ve yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27