UCUZ ELEKTRİK İÇİN KAMULAŞTIRMA ÖNERİSİ

GÜNDEM 11.02.2022 09:33:27 0
UCUZ ELEKTRİK İÇİN KAMULAŞTIRMA ÖNERİSİ

Vatan Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Değirmenci, parti binasında düzenlediği basın açıklamasında, halkın ucuz elektrik talebinin haklı olduğunu, kamulaştırmayla bu konuda köklü çözüm üretilebileceğini söyledi.

 

Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamların, halkın, esnafın, çiftçinin, sanayicinin, bütün üreticilerin belini büktüğünü söyleyen Değirmenci,  “Bunun nedeni; devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirilmesidir. Özel çıkar halkın çıkarının tepesine bindi. Özel şirketler devletten ucuz aldığı elektriği aşırı karla halka satıyor. Birçok küçük esnafın elektrik faturası, kira bedelini aşmıştır. Buna hiçbir esnaf dayanamaz. Hiçbir vicdan da katlanmaz. Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez. Zamlar elbette yalnız bizde değil, dünyanın bütün ülkelerinde oluyor. Bazı yetkililer bizdeki zamları, Avrupa’nın bazı ülkeleri ile karşılaştırarak, bizim fiyatların daha ucuz olduğunu söyleyebiliyorlar. Ancak bu karşılaştırmayı yaparken, o ülkelerin halkları ile bizim halkımızın ekonomik durumunu karşılaştırmayı hiç akıllarına getirmiyorlar. İşte bu konuşmalar halkı bir daha çileden çıkarıyor” dedi.

 

“VATANDAŞI SOYGUN ZULMÜNDEN KURTARMALIYIZ”

 

Enerjinin halka ucuz verilmesi gerektiğini savunan Değirmenci, “Elektrik faturalarına değişik adlarla, miktarı gizlenen kalemlerde eklenerek faturalar açık soygun haline getirildi. Elektrik, su ve ekmek gibi bir temel ihtiyaçtır. Enerji, kar amaçlı değil; üretim ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere, halka ucuz verilmelidir. Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkımızın omuzlarına yüklenemez.  Yoğun tepkilerden dolayı biraz indirim yapmak ve kademleler uygulamak çözüm değildir. Karanlığa gömülen Isparta’dan dersler çıkararak, vatandaşı soygun zulmünden kurtarmalıyız” diye konuştu.

 

“ÇÖZÜM KAMULAŞTIRMADIR”

 

Sıkıntıların çözümünün kamulaştırma olduğuna dikkat çeken Vatan Partisi İlçe Yönetim Kurulu ÜyesiZiya Değirmenci,” Bu sıkıntıların çözümü yok mu? Elbette var. Ancak bazı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının açıkladığı gibi çözüm yalnız iktidar değişikliği değil, kamulaştırmadır. Elektrik dağıtım şirketleri kamulaştırılarak, elektrik ucuzlatılır. Özel şirketlerin değil, halkın yanında yer almalıyız. Hiçbir zaman özel çıkar, kamu çıkarının üstünde değildir. Enerji dağıtımı kamu hizmetidir. Enerji kar amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayinin çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması için ucuz verilmelidir.  Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir.

 

Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Milli Hükümeti; özel elektrik ve dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır. Dünyada yükselen enerji krizini, komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz. Bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı ‘Ucuz elektrik platformu’ oluşturarak birlikte mücadeleye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.