ÇİFTÇİNİN BAŞI HIRSIZLARLA DERTTE

GÜNDEM 11.02.2022 09:29:31 0
ÇİFTÇİNİN BAŞI HIRSIZLARLA DERTTE

Gazipaşalı üreticilerin başı hırsızlarla dertte. Seralara dadanan hırsızlar, çiftçinin ürünlerini toplayarak kayıplara karışıyor.

 

Türkiye’nin örtü altı üretim merkezi Gazipaşa’da, son dönemde sera ve camekândan hırsızlık olayları artmaya başladı. Gazipaşa’da girdi fiyatlarının yüksek olmasından dolayı zor günler geçiren üreticiye bir de hırsızlar dadandı.  Sezon başında ürünlerini yok pahasına satan üreticiler, maliyetler altında ezildi.  Ürünlerin para etmeye başladığı bugünlerde artan hırsızlık olayları, üreticileri çileden çıkardı. Seralarındaki ürünlerin gece saatlerinde toplandığını söyleyen üreticiler isyan ederken,  ürünleri toplayan şahısların bulunmasını istiyorlar.

 

“HIRSIZLIK OLAYLARINI DUYUYORUZ”

 

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte ürünlerin azaldığını buna bağlı olarak fiyatların arttığını söyledi. Fiyatların artmasıyla birlikte hırsızlık olaylarının duyulmaya başladığını söyleyen Oda Başkanı Çelik, “Gazipaşa’da havaların soğumasıyla birlikte sebze ve meyve azaldı. Buna bağlı olarak da fiyatlar da yükselme oldu. Fiyatlar yükselince sokaktaki hırsızlar camekanlara girmeye başladı. Çiftçilerimizin isyanını bizler de görüyoruz.

 

“GEREKLİ CEZA UYGULANSIN”

 

Üreticimiz sezon boyunca üretim yaptı. Ancak ürünler para etmedi, girdi fiyatları yükseldi. Az da olsa para kazanacakları bu dönemde yaşanan bu olaylar hepimizi üzüyor. Seralara girip çiftçimizin emeğini çalan şahısların yakalanmasını istiyoruz. Bu şahıslara gerekli cezanın adli makamlarca verilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.