Tarih: 02.02.2022 09:52

ESNAFIN TALEBİ MECLİSE TAKILDI

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Meclisi’nde, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın pazaryeri işgaliye ücretlerinin taksitlendirilmesi talebi oy çokluğu ile reddedildi. 

 

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezi’nde dün saat 14.00’da başlayan meclis toplantısına, CHP’li Zafer Tan, Esin Bilgiç, Ak Partili Mehmet Ali Kalaycı, Şevki Çağlayan, Mustafa Uysal, İbrahim Tuncer, MHP’li Hasan Can ve İYİ Partili Emine Yıldız katılmadı. Belediye Meclisi’nde, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın pazaryeri işgaliye ücretlerinin taksitlendirilmesi talebi oy çokluğu ile reddedildi. 

 

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Yılmaz, koronavirüs salgınına yakalanan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Gazipaşa’da da vaka sayılarının arttığına değinen Başkan Yılmaz, ilçe halkını maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyardı. Başkan Yılmaz, koronavirüs aşısını olmayanların bir an önce aşı olmaya davet etti. Gazipaşa’da kış mevsiminin sert geçtiğine değinen Başkan Yılmaz, vatandaşların sağlığı ve güvenliği için 7/24 özveriyle çalışan belediye ekiplerine teşekkür etti.

 

CADDE VE SOKAKLARA İSİM VERİLECEK

 

Parti grup sözcülerinin konuşmalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Ocak ayı meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konular, mecliste görüşülerek karara bağlandı.  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Cadde ve sokak isimlerinin güncellenmesiyle ilgili yazısı ve eklerinin görüşülmesinin ardından hazırlanan komisyon raporu, mecliste oybirliğiyle kabul edildi.  Karar neticesinde, 11 mahallede isim ya da numarası olmayan cadde ve sokaklara, cadde ve sokak numarası verilecek.

 

İKİ SOKAĞIN İSMİ DEĞİŞTİ

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Beyobası Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Yıldız’ın, Beyobası Mahallesi’nde bulunan Mahmut Kiya Caddesi’nin isminin Abdurrahman Kiya olarak değiştirilmesi talebinin kabulüne oybirliğiyle karar verildi.  Mecliste, komisyon doğrultusunda işlem yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Süleyman Tuncer’in,  Beyobası Mahallesi’nde bulunan Hacı Celil Caddesi’nin isminin Hacı Kadir Caddesi, Gazi Mahallesi’nde bulunan Sırt Sokağın isminin de Fadime Tuncer olarak değiştirilmesi talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nca incelendi. Beyobası Mahallesi’nde bulunan Hacı Celil Caddesi’nin isminin Hacı Kadir Caddesi olarak değiştirilmesi uygun bulunmazken, Sırt Sokağın isminin Fadime Tuncer Caddesi olarak değiştirilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Rapor doğrultusunda işlem yapılmasına karar verildi.

 

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 24.01.2022 tarih ve 11893 sayılı Kıdem Tazminatı kredisi ile ilgili yazısı mecliste görüştü. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “ 5 tane kadrolu işçimiz emekli oldu.  Kıdem tazminatlarının yaklaşık 1 milyon 500 bin lira tutuyor. Bunu iller Bankası’ndan alıp, arkadaşlarımızı mağdur etmeden kıdem tazminatlarını ödeyelim istiyoruz” dedi. Gündem maddesi mecliste oybirliği ile kabul edildi.

 

ŞİRKETİN SERMAYESİ ARTTIRILDI

 

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 24.01.2022 tarih ve 11892 sayılı sermaye artırımıyla ilgili maddesi mecliste gündeme geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen konunun görüşülmesi için meclise 5 dakika ara verildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, yüzde 100 hissesi belediyeye ait olan Gazibel İnşaat Tarım Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne sermaye aktarılması konusu incelendi. Komisyonca, şirketin 1 milyon TL olan mevcut sermayesine 500 bin TL aktarılarak 1 milyon 500 bin TL’ye çıkarılması oybirliğiyle uygun görüldü. Mecliste, komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.

 

Gazipaşa Spor Kulübü Derneği’nin 20.01.2022 tarih ve belediye 1165 kayıt sayılı nakdi yardım talebi ile ilgili dilekçesi görüşüldü.  Gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. 

 

ESNAFIN TALEBİ REDDEDİLDİ

 

Belediye Meclisi’nde, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 25.01.2022 tarih ve 17 sayılı pazaryeri işgaliye ücretlerinin taksitlendirilmesi talebiyle ilgili yazısı görüşüldü.  Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın ilgili yazısında “Kovid-19 nedeniyle esnaf ekonomik sıkıntı çekmektedir. Cuma ve pazartesi pazarcılarının işgaliye paralarını peşin ödemeleri yönünde meclis kararının, bir sonraki meclis toplantısında gündeme alınarak 2 veya 3 taksitle ödenmesi hususunda karar alınması için gereğini arz ederim” ifadeleri yer alıyor.  Konuyla ilgili bilgi veren Yılmaz, “Bugüne kadar yarısı ödemiş, yarısı ödememiş. Esnaf ve Sanatkârlar Odası, kalanlar için taksit talebinde bulunuyor” dedi.

 

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Onur Demir, “Yarısının ödemiş olması sebebiyle, diğer yarısına da taksit yapılmasına karar vermemiş, ödeyenlere haksızlık olacağı kanaatindeyiz. Eşitlik ilkesine aykırı olduğu kanaatindeyiz.  Teklifi reddedelim” dedi.

 

İYİ Parti Grubu adına söz alan Mehmet Yüksel, “Bütçeyi ilgilendiren bir madde. Bütçeyi kasım ayında kabul ettik. Bu tarife de kasım ayında netleşti.  Rakamlar çok taksitlendirmeyi gerektirecek rakamlar olmasa gerek. Teklifin reddedilmesinden yanayız” ifadelerine yer verdi. Ak Parti Grubu adına söz alan Nebibe Uysal, çekimser kaldığını bildirirken, MHP’li Avni Atay ise “Esnaf bitti, battı, yıkıldı diyoruz. Esnaflarımızı korumak adına taksitlendirilmesinden yanayız” diye konuştu.

 

Başkan Yılmaz da, “Bu karar daha önce Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan çıktı. Meclisten çıktı, Büyükşehir’e gitti, oradan çıktı. Yeniden Büyükşehir’e gitmesi onaylanması gerekir. Ne zaman gündeme alınır, görüşülür bilmiyorum. Ama şuandan itibaren faiz başladı” dedi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın pazaryeri işgaliye ücretlerini taksitlendirme talebi, oyçokluğu ile reddedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —