Tarih: 02.02.2022 09:48

YILMAZ’DAN MECLİS ÜYELERİNE ÇAĞRI

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde Yeni Mahalle’nin 18. madde uygulamasının askıya çıktığını duyuran Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, dün gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni Mahalle için 18.madde uygulamasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, meclis üyelerinden de bir talepte bulundu. Yılmaz,” Hangi partiden olursa olsun, meclis üyesi arkadaşlarımdan beklentim şu; sokakta birisi bir şey diyorsa tutun kolundan getirin bize, biz doğrusu neymiş anlatalım istiyorum. Kesinlikle gizli saklı hiçbir şeyimiz yok” diye konuştu.

 

Yeni Mahalle’nin 18.madde uygulama sürecini anlatan Yılmaz,” Yaklaşık 900 hektar büyüklüğündeki Yeni Mahalle’mizde 2 bin 500 insan yaşıyor ve Yeni Mahalle’mizde 18 uygulamamızı yaptık. Büyükşehir Belediyesi encümenin önüne de çıktı, belediyemizin ilan tahtasına da astık. Dolayısıyla 21 Şubat’ta süre dolmuş olacak. 1 ay süreyle belediyemizin ilan panosunda askıda kalacak. Biz itirazlarımızı alacağız ve daha sonra da itirazları değerlendireceğiz, tekrar Büyükşehir encümenine çıkıp, inşallah kesinleştirip Kadastro ’ya arkasından da Tapu’ya göndereceğiz” dedi.

 

“YENİ MAHALLE’NİN 18’İ BİTSİN İSTİYORUZ”

 

Yeni Mahalle’nin 18.madde uygulamasının tamamlanmasının öneminden bahseden Yılmaz, mahallede yapılması planlanan projelerden bahsetti. Başkan Yılmaz,” Tabi büyük bir yer, sorunlu bir yer, ilçemizin en eski mahallesi olmasına rağmen bugüne kadar imar sorunu çözülememiş bir mahallemiz. İlçemizde çok şiddetli bir şekilde pazar yerine ihtiyaç var. Orada da 7 dönüm pazar yeri için ayrılmış bir alanımız var. Şu 18’ler bitsin, pazar yerini oraya alalım hatta altına da güzel bir otopark yapalım ve otopark sorunu ile pazar yeri sorununu çözelim istiyoruz. Yine orada açılması gereken yollar var, 18’i bekliyoruz. Burada Atatürk Parkı var, uzun süredir bakım-onarım yapamıyoruz. 18’in bitmesini bekliyoruz, içinde 11 dönüm özel mülkiyet var. Bu nedenlerle belediye olarak, biz orayı önemsiyoruz bir an önce Yeni Mahalle’nin 18’i bitsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“KESİNLİKLE GİZLİ SAKLI HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK”

 

Mahallede uygulanacak olan 18.madde uygulamasından dolayı mağdur olduğunu düşünen vatandaşların, sokakta konuşması yerine Gazipaşa Belediyesi’ne başvurabileceğini kaydeden Yılmaz, belediye meclis üyelerinden de konuyla ilgili hassasiyet göstermesini istedi. Başkan Yılmaz, “Tabi sokakta ufak tefek dedikodular, bu konuda spekülasyonlar olacaktır. Oluyordur, duyuyorsunuzdur. Hangi partiden olursa olsun, meclis üyesi arkadaşlarımdan beklentim şu; sokakta birisi bir şey diyorsa tutun kolundan getirin bize, biz doğrusu neymiş anlatalım istiyorum. Kesinlikle gizli saklı hiçbir şeyimiz yok. Biz, iddia ediyoruz her şey şeffaf. Biz de insanız, yanlış yaptıysak itirazını alır, değerlendiririz. Ama bilerek sizle hiç kimsenin muhatap olmasının önünü açmayız, engel oluruz tam tersine. Dolayısıyla sokakta dedikoduları bu şekilde önleriz diye düşünüyorum” dedi.

 

“KISA SÜREDE BU DURUMU ÇÖZELİM”

 

Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcıları ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanları ile vatandaşların kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi için hazır olduklarını söyleyen Yılmaz,” Şu ana kadar bana gelen arkadaşların şeylerine bakıyorum, yüzde 80’i, 90’ı 7 kesinleşmiş planla ilgili talepler. Tabi biz burada plan değişikliği yapmıyoruz, biz mevcut plana uygun dağıtım yapıyoruz, 18 uygulaması yapıyoruz. O nedenle herkese kapımız açık, dışarda bu durumdan rahatsız olan kişileri tanıyorsanız bize gelmesini sağlayın, bize yönlendirin. Biz onlara, neyin, ne için ve nasıl yapıldığını hiç üşenmeden, bıkmadan, usanmadan açıklarız. İmar ve şehircilik müdürlüğümüz, başkan yardımcılarımız hepsi bu konuda yardımcı olmaya hazır. Yeter ki arkadaşlarımızın, hemşehrilerimizin bir mağduriyeti olmadan kısa sürede bu durumu çözelim” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —