ELEKTRİK FATURALARINA AYAR

GÜNDEM 2.02.2022 09:47:41 0
ELEKTRİK FATURALARINA AYAR

Elektrik faturalarının vatandaşı isyan ettirmesinin ardından yapılan düzenleme ile aylık tüketim kotası 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldı.

 

Yeni yılla birlikte elektriğe yüzde 125’e varan zamlar geldi. Yapılan zamla birlikte ocak ayında gelen faturalar karşısında şoka uğrayan vatandaşlar, faturaları ödemekte zorluk çekti.  Gazipaşa’da birçok kişi ev ve işyerlerine gelen elektrik faturalarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak, bu duruma tepki gösterdi. Önceki aylara göre 2-3 kat artan faturalar, vatandaşı isyan ettirdi. Cep yakan elektrik faturalarının vatandaşı isyan ettirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  ilgili kurumlara elektrik faturalarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili talimat verdi.  Bunun üzerine elektrik faturalarında aylık tüketim 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldı.

 

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatandaşlarımızın elektrik faturalarının iki kat, hatta üç kat arttığı yönündeki şikayetleri üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. Bu çerçevede en düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan tüketim tutarını 7 kilovata, dolayısıyla aylık tüketimi de 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası vatandaşlarımız lehine yapılacak bu yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir” dedi.

 

FATURADA NE DEĞİŞECEK

 

Yeni düzenlemeyle ilgili karar Resmi Gazete'de dün yayımlanarak yürürlüğe girdi.210 kilovatsaatlik tüketimin, yılbaşında yürürlüğe giren tarifeye göre 329 lira fatura tutarı vardı. Yeni kararla 210 kilovatsaatlik tüketimin fatura tutarı 287 lira olacak. 42 lira indirim sağlanacak.

 

KÖYLERDE SAYAÇLAR 3 AYDA BİR OKUNUYOR

 

Yapılan yeni düzenleme vatandaşlar tarafından yetersiz bulundu. Özellikle köylerde yaşayan ve 3 ayda bir sayaçları okunan vatandaşlar, yapılan düzenlemenin yeterli olmayacağını dile getirdiler. Sayaçlarının aylık okunmasını isteyen köylüler,  3 ayda bir gelecek olan kabarık faturaları ödeyemeyeceklerini ifade ettiler.