EĞİTİM-SEN’DEN PANKARTLI ÇAĞRI

EĞİTİM 1.02.2022 09:37:16 0
EĞİTİM-SEN’DEN PANKARTLI ÇAĞRI

Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilciliği, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geri çekilmesi için pankartlı çağrı yaptı. Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilciği’ne asılan pankartla Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geri çekilmesi talep edildi.

 

18 milyon öğrencinin eğitim hakkını, kamu-özel ayırt etmeksizin bir milyonu aşkın öğretmenin çalışma koşullarını ve özlük haklarını kapsayan Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı, BMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülecek. Eğitim çalışanlarının ve sendikaların tamamına yakınının eleştirilerine alan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepki gösteren Eğitim-Sen, birçok ilde Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısının geri çekilmesi talebiyle basın açıklaması yaparak, TBMM’ye ve AKP-MHP Genel merkezlerine faks çekti. Öğretmenlik mesleği içerisindeki statü farklılaşması ve kanunun maaş artışına indirgenmesini yanlış bulan Eğitim-Sen, bütün meslek kanunlarının kamu-özel ayrımı yapmaksızın ilgili mesleğe ilişkin düzenlemeler içermesine, öte yandan Öğretmenlik Meslek Kanunun sadece kamuda çalışan öğretmenlere yönelik sınırlı düzenlemeler içermesini eksik buldu. 

 

İLÇE TEMSİLCİLİK OFİSİNE PANKART ASILDI

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geri çekilmesi çağrısında bulunan Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilciliği Başkanı Nuray Güler, “Bu yasa eğitimcileri de öğrencileri de velileri de bozar. Şimdi dayanışma zamanı. Tüm sendika üyeleri, siyasi partiler gelin hep birlikte bu yasaya karşı olduğumuzu ifade edip teklifin geri çekilmesini sağlayalım” şeklinde konuştu. Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilciliği, söz konusu kanun tasarısının geri çekilmesi ile ilgili çağrısını, ilçe temsilcilik ofisine astığı pankart ile duyurdu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27