KARIN YARALARINI MUHTAR SARDI

YEREL 31.01.2022 09:31:52 0
KARIN YARALARINI MUHTAR SARDI

Gazipaşa kırsalında olumsuz hava şartlarının meydana getirdiği tahribatlar onarılıyor. Kardan ve doludan en çok etkilenen Esenpınar Mahalle’sinde, Muhtar Sami Polat yaraları sarmak için harekete geçti.

 

Yaklaşık 10 gündür tüm Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası Gazipaşa ilçe merkezinde etkisini kuvvetli yağış olarak gösterirken, rakımı yüksek mahallelerde yoğun kar ve dolu yağışı olarak gösterdi. Olumsuz hava şartları nedeniyle ilçenin birçok noktasında heyelan, toprak çökmesi gibi aksaklıklar meydana geldi. Öte yandan vatandaşların bahçe ve ikametlerinde de tahribat oluştu. Soğuk hava dalgası yavaş yavaş ilçeyi terk ederken, olumsuz hava şartlarının meydana getirdiği hasarlar onarılmaya başlandı.

 

MUHTAR POLAT’TAN MAHALLELİYE HİZMET

 

İlçede soğuk hava dalgasından en çok nasibi alan mahalleler arasında Akoluk, Esenpınar ve Yenigüney mahalleleri yer aldı. Rakımı yüksek olması nedeniyle yoğun kar ve dolu yağışına maruz kalan Esenpınar Mahallesi’nde Muhtar Sami Polat, oluşan tahribatı onarmak için hafta sonu itibari ile harekete geçti. Mahalle sakinlerinin dolu ve kar yağışı nedeniyle zarar gören gün ısı sistemlerini tamir etmek için kolları sıvayan Polat, mahallede gidilmedik hane bırakmadı.