Tarih: 28.01.2022 09:39

HIZIR GİBİ YETİŞTİLER

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kırsal mahalle yolları kapandı. Akoluk Mahallesi’nde astım krizi geçiren Aynur Özel, yolun kapalı olmasından dolayı hastaneye gidemedi. Özel’in imdadına Büyükşehir Belediyesi ve Paşa Off-Road Kulübü üyeleri yetişti.

 

Akoluk Mahallesi Derekışla mevkiinde ikamet eden Aynur Özel, önceki gece astım hastalığına bağlı olarak rahatsızlandı. 112 Acil Sağlık Merkezi’ne haber verilmesi ile ambulans yola çıktı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin en uzak mahallesi olan Akoluk Mahallesi’ne ulaşmakta güçlük çeken ambulansın yardımına, Antalya Büyükşehir Belediyesi yol ekipleri yetişti. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin Akoluk Mahallesi’ne kadar ulaşıma açtığı yol sayesinde mahalle merkezine ulaşan ambulans, Özel’in Derekışla mevkiinde bulunan ikametine ulaşamadı. Hasta kadının oğlu Gökhan Özel, annesi için Paşa Off-Road Kulübü üyelerinden yardım istedi. Yardım talebi ile Akoluk Mahallesi’ne giden Paşa Off-Road Kulübü üyeleri, hasta kadını Derekışla mevkiinde bulunan evinden ambulansa kadar getirdi. Astım hastası kadın ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne getirildi. Özel’in Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde tedavisinin yapıldığı ve evine taburcu edildiği öğrenildi. 

 

BÜYÜKŞEHİR TEYAKKUZDA

 

Antalya’nın birçok ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, günlerdir teyakkuz halinde bekleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek ve vatandaşın mağduriyetini gidermek için zor şartlarda özveriyle çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kurtarma, küreme, tuzlama ve genişletme çalışması yapıyor. Antalya’nın Gazipaşa,  Alanya, Demre, Kaş, Korkuteli, Elmalı, Manavgat, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken özellikle ulaşımda aksamalara neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri iş makineleriyle kar küreme ve yol genişletme çalışması yaparken, tuzlama çalışmaları da aksatılmadan devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —