Tarih: 26.01.2022 09:37

KÖMÜR STOKLARI ERİDİ

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizde etkili olan soğuk hava, Gazipaşalı çiftçileri olumsuz etkiledi. Üretici, zirai don olaylarına karşı ürünlerini soba yakarak korurken, fazla tüketim Gazipaşa’daki kömür stoklarını eritti. Çiftçi, yakacak bulmakta zorlanırken, olumsuz hava şartları kömür tedarikinde gecikmeye neden oldu.

 

Gazipaşa’da bir süredir etkili olan soğuk hava hayatı adeta felç etti. Soğuk hava karşısında seradaki ürünlerini koruma çabası içine giren Gazipaşalı üreticiler ise, seralarda günlerce soba yaktı. Zirai don olaylarına karşı seralarda yakılan kömür nedeniyle stoklar erirken, Konya, İzmir ve Kütahya’dan tedarik edilen kömür, olumsuz hava şartlarından dolayı temin edilemiyor.

 

YOĞUN TALEP NEDENİYLE STOKLARI ERİTTİ

 

Örtü altı üretimin merkez üssü olan Gazipaşa’da üreticiler, seralarındaki ürünlerin donmaması için günlerdir soba yakıyor. Sobalarda yakılan kömürü almak için yapı marketlere giden üreticiler, kömür stoku sorunu ile karşılaşıyor. Kömüre olan yoğun talep nedeniyle stoklar erirken,  olumsuz hava şartları kömür tedarikinin de önüne geçiyor.

 

ÇOK FAZLA TALEP VAR

 

Gazipaşa’da, İstiklal Mahallesi Rasih Kaplan Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Kardeşler Ticaret sahibi Osman Bucak, ilçemizde yaşanan zirai don olaylarının kömüre olan talebi arttırdığını, buna bağlı olarak yapı market ve zirai marketlerde kömür stoklarının eridiğini dile getirdi. Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan karlı havanın ulaşımı ciddi anlamda etkilediğini dile getiren Bucak, “İlçemizde etkili olan zirai don olayları, kömüre olan talebi ciddi anlamda arttırdı. Şu anda elimizde çiftçinin talebine karşılık verebiliyoruz ancak havalar düzelmez ve kömür tedarikinde sıkıntı devam ederse, kömür stokları tamamen eriyecek. Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan karlı hava, ülke genlinde ulaşımda aksamalara neden oldu. Konya’dan sipariş ettiğimiz kömürlerimiz hava şartlarından dolayı hala gelmedi. Çiftçilerimize bu şartlarda hizmet vermeye gayret ediyoruz” dedi.

Öte yandan yapı marketlerde 7 bin kalori kömürün çuvalı 85 liraya, 8 bin kalori kömürün çuvalı 100 liraya satılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —