TAKSİCİNİN BEKLEDİĞİ ZAM YOLDA

YEREL 26.01.2022 09:36:36 0
TAKSİCİNİN BEKLEDİĞİ ZAM YOLDA

Son aylarda akaryakıta gelen zamlar karşısında zorlanan taksi esnafının, merakla beklediği yeni fiyat tarifesi 1 Şubat’ta belli olacak.

 

Gazipaşalı taksi esnafının 4 gözle beklediği zam haberi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten geldi. Başkan Böcek, fiyat tarifesinin hem vatandaşı hem de taksicileri mağdur etmeyecek şekilde düzenleneceğinin bilgisini verdi. Yeni fiyat tarifesi 1 Şubat’ta gerçekleştirilecek UKOME toplantısı sonrası belli olacak.

 

Gazipaşalı taksi esnafı, akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlardan dolayı uzun süredir mağdur oluyordu. Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlara oranla, taksi fiyat tarifelerine yapılan değişikliklerin yetersiz kalması taksicileri zarara sokuyordu. Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) gerçekleştirdiği son toplantı sonrasında taksilerde uygulanacak fiyat tarifesini; açılış için 6 TL, km 6,50 TL, 1 km için ‘indi-bindi’ fiyatı 15 TL ve saatlik bekleme süresinin 30 TL olmasını kararlaştırmıştı.

 

TALEBİMİZİ İLETTİK

 

Son fiyat tarifesi düzenlemesinin taksicilerin maliyetlerini karşılamadığını kaydeden Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Şahin, “Taksicilerimiz fiyat tarifelerinin, akaryakıt zamlarındaki zararı karşılamadığı için mağdur oluyor. Her şeye art arda zam gelirken, taksi fiyatları uzun zamandır yükselmiyor. Vatandaşlarımızı zora sokacak miktarda bir artış da istemiyoruz. Esnafımız zarar etmesin yeterli. Taksici esnafımızı tatmin edecek ve maliyetlerimizi karşılayacak seviyede yeni bir düzenlemenin yapılmasını tüm esnafım adına talep ediyorum. Konuyla ilgili gerekli yerlere başvuru yaptık, sonuç bekliyoruz” dedi.

 

BAŞKAN BÖCEK MÜJDEYİ VERDİ

 

Antalya ilçelerinde bulunan ulaştırma ve taksiciler odaları tarafından yapılan zam taleplerinin ardından gözler, UKOME’den çıkacak karara çevrildi. 1 Şubat 2022’de yapılacak UKOME toplantısına sayılı günler kala yeni fiyat tarifesi merakla beklenirken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten sevindiren haber geldi. Başkan Böcek, hem taksicileri hem de müşterileri mutlu edecek bir düzenleme yapılacağını açıkladı. Başkan Böcek konuyla ilgili yaptığı açıklamada,” Ulaşımda hem taşıyanın hem de taşınanın mutlu olmasını hedefliyoruz. Akaryakıt zamları nedeniyle zor durumda olan taksici esnafımızın fiyat tarifesini vatandaşımızı da mağdur etmeyecek şekilde düzenliyoruz. Ülkemizde akaryakıta gelen zamlar nedeniyle taksici esnafımızın içinde bulunduğu sıkıntılı durum herkes tarafından bilinmektedir. Ulaşım Daire Başkanlığı’mız ile yaptığımız toplantı neticesinde hem taşıyanın hem de taşınanın mutlu olabileceğini düşündüğümüz bir yaklaşım ile taksilerde uygulanacak yeni ücret tarifelerini konuştuk” diye konuştu.

 

TARİFE FARKI AZALACAK

 

1 Şubat 2022’de yapılacak olan UKOME toplantısı ile ilçeler arasında uygulanan taksi fiyat tarifelerindeki farkın da en aza indirgeneceğini açıklayan Başkan Böcek,”1 Şubat 2022 tarihinde yapılacak UKOME toplantısı sonrası geçerli olacak tarife ile daha önce yaşanan ilçeler arası fiyat adaletsizliğini de asgari düzeye indireceğiz. Hedefimiz halkımızın ve esnafımızın mutlu olacağı planlı, kurallı, kimlikli kent anlayışımızı tüm alanlarda hayata geçirmek”  şeklinde konuştu.